MENÜ

Slaven Bilic: Bizim çöplüğümüz diyebileceğimiz bir stadımız yok

Beşiktaş Kulübü teknik direktörü Slaven Bilic, TRTSPOR'da yayınlanan Spor Akşamı programından Şeyda İpek Baykal'a önemli açıklamalarda bulundu.

Slaven Bilic: Bizim çöplüğümüz diyebileceğimiz bir stadımız yok

Kasımpaşa Donk'tan ibaret değil

Çok iyi bir form yakaladık eksik oyuncularımız var ama Kasımpaşa maçını kazanacağımıza inanıyorum. Cezalı oyuncularımız var Sivok sakat döndü milli takımdan bu maçta oynayamayacak. Tolga'yı da kullanamayacağız. Ama Beşiktaş büyük bir kulüp ne kadar eksik oyuncularımız da olsa güçlü bir kadro ile bu maça çıkacağız. Kasımpaşa maçında Şota hoca gerginlik olmasın diye Donk'u oynatmayacağını söyledi. Donk iyi bir oyuncu Kasımpaşa onun eksikliğini tabi ki hissedecektir. Ancak Kasımpaşa Donk'tan ibaret değil oldukça yetenekli oyuncuları var. Top onların ayağındayken oldukça tehlikeli bir takım.

Biz kirli bir takım değiliz bunu herkes biliyor

Bu sezon çok kırmızı kart gördük. Son maçlarda 4 tane kırmızı kart gördük. Bazı kırmızı kartlar bizim oyuncularımızın hatalarından ortaya çıktı. Bazı kararlar da adil kararlar değildi. Biz kirli bir takım değiliz bunu herkesin kabul etmesi gerekiyor. Hakemler bize karşı bazen çok kolay kartlar gösteriyorlar. Başakşehir maçında biz 10 tane faul yapmışız. 5 sarı kart görmüşüz. Rakip 20 faul yapmış ama 1 ya da 2 sarı kart görmüş. Böyle olunca ortada bir çifte standart olduğunu düşünmeye başlıyorum. Hakemler bu kararlarını meşru gösterebilirler. Ancak hakemler Beşiktaş'ı cezalandırma noktasında çok aceleci davranıyorlar. Hakemler hakkında konuşarak vakit kaybetmek istemiyorum. Ama yeni alınan kararla hakemler yönettikleri maçlar hakkında pozisyonları konuşacaklar basın toplantısında. Bu karar onların performansını olumlu etkileyebilir.

Sağ bek ve stoper transferinde çaresiz değiliz

Transferden konuşmaktansa modadan ya da mücevherden konuşmayı tercih ederim. Serdar çok büyük bir gelişim gösterdi. Onun gelişiminden çok memnunuz. Onun özgüven eksiliği sorunu var. Sağ bek pozisyonuna Necip ve Atiba'yı da oynatabiliriz. Ama onları orada kullandığımızda ana pozisyonları olan orta saha mevkiinde kullanamayız. Bu da dezavantaj yaratıyor. Listemizde olan oyuncular var ama o kadar kolay değil. Oyuncuyu beğenmeniz gerekiyor onun Beşiktaş'a gelmeyi kabul etmesi gerekiyor ve mali koşulların da uyması çok önemli. Medyaya yansıyan isimlerin bazıları doğru. ama transfer konusunda o kadar çaresiz bir durumda değiliz. İlgimizi çekebilecek bir Türk oyuncuyu da takıma katabiliriz.

Kısıtlı kadromuz motivasyon sağlıyor

Bazı oyuncular üzgün ve özgüvenleri düşüyor sezon boyunca takım ruhunu hep yukarda tutmak mümkün olmuyor. Kadro yapısı olarak oyuncu kadrosu olarak riskli bir takımız. Yoğun maç temposuna girdiğinizde cezalı ve sakat oyuncular olduğunda bu bir tehlike arz ediyor. Ama bu bize büyük hedefler koymamız için artı motivasyon sağlıyor.

Türkiye'de rakip futbol oynatmamak için sahaya çıkıyor

Beşiktaş'ın ligde ve Avrupa da farklı oynadığını düşünmüyorum. Avrupa'daki maçlarımız iyi stadyum ve iyi atmosferlerde oynandı. Ortaya iyi yüksek tempolu bir maç çıkabilmesi için bu koşullara ihtiyacımız var. Hem de futbol oynamaya çalışan 2 takıma ihtiyacımız var. Bazen Türkiye liginde bu koşulları yakalayamıyoruz. Taraftar sayısı çok düşük kalıyor. Rakiplerde futbolu oynatmamak üzerine oyun stratejilerini kurguluyor. Bunların üzerinden gelmeye çalışıyoruz. bazıları enerimizi Avrupa'daki maçlara sakladığımızı düşünebilir böyle değil. Ama koşullar Türkiye'de o yüksek tempoyu yakalamanıza engel oluyor.

"Bizim çöplüğümüz diyebileceğimiz bir stadımız yok"

Stadyum meselesi ile ilgili yönetimle toplantılar yapıyoruz tartışıyoruz. Ben hep şunun söyledim. Biz İstanbul kulübüyüz zaten çok yoğun bir takvimde maçları oynuyoruz. Hal böyleyken bu yoğun tempoyu daha da yorucu bir hale getirmek pek mantıklı değil. Umarım İstanbul içinde uygun bir yeri bularak orada istediğimiz atmosferi yaratarak kendimizi evde hissedebiliriz. Sosa'nı "bu yıl şampiyon takım görüntüsü vermiyoruz" sözleri için şunu söyleyebilirim haklı oluğu nokta daha karalı olmamız gerekiyor. Oyuncularımızın çok büyük bir kısmı henüz büyük şampiyonluklar yaşamış büyük zaferler elde etmiş oyuncular değil. Özellikle ligde yarış halinde olduğumuz rakiplerle kıyaslandığımızda. Dış saha maçlarında iyi performans gösterebiliyoruz. İç saha maçlarında bu konuda biraz eksik kalıyoruz. Daha kararlı davranmamız gerekiyor. Stadyum bizim için çok ciddi bir dezavantaj. Çünkü rakiplere "burası bizim çöplüğümüz. Buradan puan almanızın imkanı yok. Burada biz ne dersek o olur hissini veremiyoruz."

Şampiyon olmak için Gökhan'a ihtiyacımız var

Gökhan'ın kırmızı kart pozisyonunda başkaları da eleştirlmeli

Gökhan çok güçlü bir karakter ve geçen sezondan bu yana ciddi bir gelişim sağladı. Çok genç bir oyuncu ve 4-5 yıldır üst düzey bir oyun oynuyor.22 yaşında olasına rağmen çok olgun biri. Psikolojisi de çok gelişti. Bu sezon antrenmanlarda maçlarda çok iyi bir performans ortaya koyuyor. Onun bu katkısına bizim de çok ihtiyacımız var. Takım içinde önemli bir oyuncu. Bu sezon K.Erciyes maçında gördüğü kırmızı kart haricinde tavrı tutumu yaklaşımı da oldukça iyi. Kırmızı kart konusunda onu eleştiriyorum ama ne olursa olsun garip bir karardı. Bence onunla ilgili eleştirilmesi gereken başka kişiler var. Gökhan bazı hatalar yaptı ama o hatalarla ilgili gerekli sorumluluğu aldı ve özür diledi. Geçen sezon yeteneğini bazen zaman zaman gösteriyordu. Bunu sürekli olarak tekrarlayamıyordu. Bu sezon her maçta ortaya koyuyor. Onun iyi bir performans göstermesi Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda ilerleyebilmesi için çok önemli.

Haberin Devamı
YORUM YAZ