MENÜ

"Efsane" futbolcular, Eskişehirspor'un konumundan mutsuz

Eskişehirspor'un Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Başbakanlık Kupası'nı kazanan "efsane" kadrosunda yer alan futbolcular, siyah-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonunun geride kalan 9. haftasında topladığı 8 puanla 15. sırada bulunmasından duydukları mutsuzluğu dile getirdi.

"Efsane" futbolcular, Eskişehirspor'un konumundan mutsuz

Eskişehirsporlu taraftarların "Fethi-Nihat-Ender filelere gönder" sloganındaki Nihat Atacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehirspor’un borcunun fazla olmasının ve istenilen transferlerin yapılamamasının takımı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Eskişehirspor’da birliğin ve beraberliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Eskişehirsporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Başkanı da olan Atacan, şunları söyledi:

"Bu hafta sonu yapacağımız Kayseri Erciyesspor maçını kazandığımız da puan olarak diğer takımlardan sıyrılacağız. Böylece ligin altında olma stresinden kurtulacağız. Eskişehirspor’un altyapıda futbolcu üretmesi gerekiyor. Altyapıya daha çok yatırım yapmak gerekiyor. Geleceği olan sporcuları takıma katmalıyız. Eskişehirspor seyircisinin takımıyla bütünleşip, 12. adam rolü alması lazım."

"Eskişehirspor’un vitrine ihtiyacı var"
Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın ve Eskişehirspor’un kaptanlığı da yapan Türkiye Futbol Federasyonu şeref madalyasına sahip İsmail Arca ise Eskişehirspor’un ligde bulunduğu konumun kendisini üzdüğünü dile getirdi.

Eskişehirspor forması altında adeta kendisini bulduğunu anlatan Arca, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yüzden çok üzülüyorum. Eskişehirspor’un vitrine ihtiyacı var. Bu vitrin güzel yapılamadı. İleriye dönük bir sistem uygulandı. Benim futbol oynadığım dönemde genç takımdan gelen futbolcuları, organize ediyorduk. Böylece başarılara ulaşıyorduk. Sanıyorum ki, Eskişehirspor’da ağabeylik, büyüklük, kaptanlık yapacak kimse yok. Eskişehirspor’da futbolcular arasındaki ilişki pekiştirilirse daha iyi duruma gelirler."

"Takımımızdan gurur duymak istiyorum"

Eskişehirspor’un unutulmaz futbolcularından Süreyya Özkefe de Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durumu anlamak için futbolcu psikolojinin de bilinmesi gerektiğini bildirdi.
Futbolcuların bazı sıkıntılarının bulunduğunu savunan Özkefe, şöyle konuştu:

"Eskişehirspor’un şu anda ligde bulunduğu konumdan gurur duyamıyorum. Eskişehirspor’un durumuna üzülüyorum. Stres nedeniyle maçları 90 dakika izleyemiyorum. İçinde bulunduğumuz durum inşallah düzelir. Eskişehirsporlu olarak takımımızdan gurur duymak istiyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ