MENÜ

Dursun Özbek: 'Paramı alamadım' devri sona erecek

Galatasaray Başkan Yardımcısı Dursun Özbek, ilk özel röportajını FANATİK'e verdi, çarpıcı sözler sarf etti: Oyuncuların 'paramı alamadım' yönündeki söylentileri bize prestij kaybettiren en önemli hususlardan biri. Galatasaray'ın tüm borçları ödenecek. Bundan sonra hiçbir sporcu ya da profesyonel, 'Ben paramı alamadım' diyemeyecek. Yapıyı sağlamak için projelerimiz var. Aile içi huzuru sağlayacağız

Dursun Özbek: 'Paramı alamadım' devri sona erecek

Dursun Aydın Özbek... Galatasaray'ın Duygun Yarsuvat yönetimindeki iki başkan yardımcısından biri. Giresun doğumlu iş adamı, otomotiv sektöründe başladığı kariyerine, turizm sektöründe devam ediyor. Başta Point Otel olmak üzere birçok otelin sahibi olan Özbek, bu tecrübesini Galatasaray'daki göreviyle birleştirip kulübü düzlüğe çıkarmaya kararlı. İlk özel röportajını FANATİK'e veren Dursun Özbek, hedef, düşünce ve projelerini en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Röportaj: Metin Karabaş-Serdar Dinçbaylı


Dursun Özbek'i tanıyalım

1988 senesinde turizm alanına geçiş yaptım. İlk olarak Nippon Oteli'ni kurduk 90 odalı. Bugün hâlâ sektörün önde gelen kuruluşlarından biriyiz. Daha sonra Point Otel markasını yarattık. 88 odayla başlamıştık. Bugün 1000 odayla hizmet ediyoruz. Ankara’da bir otel projemiz var. Antalya’da ilk oteli açtık. İkinci otelimizi de açacağız. Antalya’da da 2000 yatak kapasitesine ulaşacağız. Amacımız 12 bin yatağa çıkmak.


Tüm dertler çözülecek

Bize prestij kaybettiren hususlardan birisi oyuncuların parasını alamadığı söylentilerinin dolaşması. Bunu kötü bir durum olarak görüyoruz. Bu dedikodular Galatasaray’a yakışmayan tavırlar. Benim görevim içerisinde bu da var. Galatasaray’ın nakit akışını Galatasaray’a yakışır tarzda düzenleyeceğim. Bunun için hiç kimse endişe etmesin. Galatasaray’ın bütün borçları ödenecek. Bundan sonra hiçbir sporcu ya da profesyonel ‘ben paramı almadım’ diyemeyecek. Bu yapıyı da sağlamak için projelerimiz var. Sporcular emekçidir ve biz yönetim olarak onların emeklerinin karşılığını vereceğiz. Aile içi huzuru sağlayacağız. Galatasaray’a yakışan budur. Tüm dertlerini çözeceğiz. Yakında 'paramı alamadım' sözlerinin biteceğini herkes görecek.

Büyük katkı yapacağım

Galatasaray’ın bütün gayrimenkulleri aşağı yukarı İstanbul’da. Ben de 25 senedir İstanbul’da yatırım yapan biriyim. İmar ve inşaat mevzuatlarına vakıf biriyim. Özellikle Riva arazisinin geliştirilmesi ile ilgili, Florya ile ilgili kulübe kısa sürede büyük faydaların sağlanacağını düşünüyorum. Mali yapının düzeltilmesi ile ilgili de büyük katkılar yapacağım. Her branşta başarı Futboldan Abdurrahim bey sorumlu. Florya’da yatıp Florya’da kalkıyor. Oyuncu raporlarını Abdurrahim bey verecek. Biz de bu doğrultuda karar vereceğiz. Ben futbol için yorum yapmak istemem. Ama görevim çerçevesinde diyebilirim ki, tüm branşlarda başarıya endeksliyiz.

İdari işler bana bağlı

Kendimi Galatasaray’a borçlu hissediyorum. Bu zor günlerde göreve davet edildiğimde hiç düşünmeden geldim. Görev dağılımında Abdurrahim bey ve ben başkan yardımcısı olduk. Abdurrahim bey tamamen Florya’da görev alacak. Geriye kalan görevler bana bağlı olacak. İdari işler, mali işler ve yatırımlar bana bağlı olacak. Bunun isabetli karar olduğunu düşünüyorum.



"Yeğenim Dursun sahada öldü"
Galatasaray bizim ailemizin takımı. Sülalemizin takımı. Benden daha fazla daha büyük bir Galatasaraylı tanımıyorum. Çünkü Derwall döneminde benim yeğenim sahada öldü. Onun ismi de Dursun Özbek’ti. PAF takımdan A takıma çıktığı ilk gün idmanda dili kilitlendi nefes alamadı vefat etti. Benim göreve gelmemle ailede o acı tazelenirken bu yönde sevgi de çoğalıyor.

Başkan'ın gülüşü bile Sarı-Kırmızı

Yönetim olarak çok güçlüyüz. Herkes Galatasaray sevdalısı. Örneğin Duygun hocam gülerken bile Sarı-Kırmızı gülüyor. Birkaç güne ihtiyacımız var ama dediğim gibi tüm bu ödeme zorluklarını çözeceğiz. Bunun için birçok planımız var. Herkes rahat olsun bu sıkıntılı günleri hep beraber aşacağız. Kimse senetle dolaşmayacak.

Bu sözü söyleyen kulüp düşmanıdır

Galatasaray'ın önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarına katılamayacağı yorumlarını yapanların Galatasaraylı olduğuna inanmıyorum. Kulüp başarı arayan bir organsa motivasyon çok önemlidir. Bu açıklamaların Galatasaray’a ne faydası var. Galatasaray’ın yüzde 1 bile bu kriterden kurtulma şansı varsa, buna mani olurlar. Böyle yaklaşımlar Galatasaray’ın önümüzdeki dönemini de iyi kullanmasına engel olur. Bu söylemleri yapanları Galatasaray düşmanı olarak görüyorum.

Yeni yönetime aday olacağız

Bundan sonraki yönetimde de görev almayı düşünüyorum. Takım olarak da düşünüyoruz. 7 aylık performansımıza bakarak karar vereceğiz. Şöyle de bir durum var. Biz kendi içimizden bir başkan seçebiliriz. Ya da dışarıdan da destek alabiliriz. Bu takım tekrar 2015 Mayıs’taki seçimlere katılmayı düşünüyor. Zaten bir Süreklilik olması lazım.

TFF ve Fener'le kavga olmayacak

Federasyon ve Fenerbahçe ile ilişkiler noktasında Duygun ağabey mesajı verdi aslında. Biz hiç kimseyle kavga etmeyeceğiz. Seçim sonrası bana ilk tebrik mesajını Ali Şen attı. Yönetimimizdeki her ismi tanıyorsunuz. Hiçbirinin kavga üzerine kurulu bir yapısı yok. Federasyon dahil her kurumla diyalog kurma yönünde hareket edeceğiz. Sorunlarımızı konuşarak çözeceğiz. Kavga ederek bağırarak çağırarak hiçbir sorunu çözemezsiniz.

Mecidiyeköy'e otel ve plaza
Galatasaray’ın gayrimenkulleri çok değerli. Galatasaray’ın borcunu fersah fersah ödeyebilir. Biz bu değerleri elden çıkartarak borcu kapatmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Bu gayrimenkulleri geliştirerek kulübe kazanç sağlayabiliriz. Örneğin Riva, Ada, Mecidiyeköy ve Florya... Bunların tapuları her zaman kulüpte kalmak şartıyla hangi değerleri üretebiliriz, bunları araştıracağız. Bunların kulübe önemli bir gelir kazandırması için elimizde çok iyi imkanlar var. Örneğin Mecidiyeköy arazisi. Çok büyük bir arazi olmasa da çok önemli bir proje. İlk iş olarak buradan başlayacağız. Kulübün bünyesinde kalmak şartıyla kulübe finansal destek sağlayacak proje haline getireceğiz.

Yatırıma destek vereceğim

Oradaki projeyi istedim. Henüz bana gelmedi. İnceledikten sonra içerisinde otel de bulunan bir plaza olabilir. Bu tam da benim iş alanıma giriyor. Burada yatırıma destek vermeyi düşünüyorum. Yatırımı Galatasaray kulübünün yapması gerektiğini düşünüyorum. Maddi imkanları sağlayacağız. Buradaki kazancı ve kârlılığı kulüp içerisinde bırakacağız. Bu arazi kesinlikle satılmayacak. Yatırımı biz yapacağız ve yatırımcının kazanacağı para da kulüpte kalacak. Bu iş benim için son derece kolay bir iş.

Hajrovic parasına biter!
Dursun Özbek, Mecidiyeköy'deki arazinin değerlendirilmesi konusunda kulübe nasıl bir mali yük olacağı yönündeki sorumuza, "Çok değil, bir Hajrovic parasına bu işi hallederiz" cevabını verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ