MENÜ

TFF o cezaya formülü buldu

TFF Tahkim Kurulu, aynı anda hem sarı hem de kırmızı kart cezalısı durumuna düşen Başakşehirspor'lu Mahmut Tekdemir için formülü buldu.

TFF o cezaya formülü buldu

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Başakşehirspor'lu Mahmut Tekdemir'in sıra dışı durumu için 'erteleme' formülüne sarıldı. Öncelikle futbol federasyonu disiplin talimatnamesinde bile karşılığı olmayan durumu hatırlayalım...

Başakşehirsporlu futbolcu Mahmut Tekdemir, Süper Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği maçında sarı kart görerek bir sonraki Beşiktaş maçı için cezalı duruma düştü. Ancak sarı kart cezalarının Türkiye Kupası maçlarında geçerli olmaması nedeniyle geçtiğimiz hafta içi oynanan Ümraniyespor maçında forma giyebildi. 26 yaşındaki oyuncu, Ümraniyespor maçında rakibine yaptığı sert faul nedeniyle kırmızı kart gördü. PFDK bu kartın cezasını 2 maç olarak verdi. Tecrübeli ön libero Beşiktaş maçında cezası sebebiyle oynamadı.

Peki Mahmut Tekdemir, Beşiktaş maçında hangi cezayı çekti? Sarı kart gördüğü Gençlerbirliği maçının cezasını mı? Yoksa direkt kırmızı kartla oyundan atıldığı Ümraniyespor karşılaşmasının cezasını mı? PFDK kararını Beşiktaş maçının ardından verdi. Mahmut'un 2 maçlık kırmızı kart cezasını mı çekeceği, yoksa sarı kart cezasının bu cezaya mı ekleneceği merak konusu oldu.

Ortaya çıkan bu durum sonrası TFF Tahkim Kurulu, 'erteleme' yoluna başvurarak, kafa karışıklıklarını gidermiş oldu. Sarı ve kırmızı kart cezalarından dolayı toplam 3 maçlık bir yaptırımla karşı karşıya kalan Mahmut, Beşiktaş maçında cezasının 1 maçlık bölümünü çekti. Rizespor maçında da 1 maç daha ceza çekecek olan Mahmut, 11. haftadaki Bursaspor karşılaşmasında forma giyebilecek. Böylece toplamda 2 maç ceza çekmiş olacak. Erteleme kararının akıbeti ise daha sonra merak konusu olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ