MENÜ

Vazgeçmek Galatasaray'ın ruhunda yok: 2-1

Dortmund ve Başakşehir yenilgilerinden sonra Prandelli yine tuhaf 11 kurdu, Arena görenleri şaşırtacak derecede boştu. Bir de Kasımpaşa attı, Galatasaray kendi evinde yenik duruma düştü. Ne olduysa 2. yarı oldu. Sahaya bambaşka bir Cim Bom çıktı, önce Burak, uzatmalarda da Umut attı. Kara bulutlar dağıldı, Sarı-Kırmızılılar yarınki derbiyi lider olarak beklemeye başladı.

Vazgeçmek Galatasaray'ın ruhunda yok: 2-1

Son iki resmi maçında 8 gol yiyen ve rakip fileleri havalandıramayan Galatasaray, ligin dişli takımlarından Kasımpaşa’yı konuk etti.

Birbirlerini yadırgadılar

Sahaya sürprizin ötesinde bir kadroyla çıkan Prandelli, tam anlamıyla kumar oynadı. Aylar sonra A takıma dönen Sabri’yi ilk onbire alan Prandelli, Sneijder’i ise kulübeye gönderdi. Takımdaki değişim sadece bununla sınırlı değildi. Hamit, Emre ve Yekta da mücadeleye ilk onbirde başladı. İtalyan hocanın tercihlerini ve taktiksel anlayışını anlamaya çalışırken, birkaç dakika sonra görüldü ki, oyuncuları da olayı anlamamış! Alışageldiği gibi yana ve geriye paslarla top döndüren Sarı- Kırmızılılar rakip kaleye gidemedi. Kasımpaşa ise orta alana yakın bir yerde rakibini karşılarken fazla da efor sarf etmedi. Chedjou ve Semih’in arasına attığı toplarla pozisyon arayan Kasımpaşa, savunmada da hata yapmadı. Sarı- Kırmızılı futbolcular birbirini yabancılarken, üç pas üst üste yapamadı. Konuk takımda 41. dakikada Donk, ara pasında topu Adem’e aktardı. Muslera ile karşı karşıya kalan Adem düzgün vurdu ve Kasımpaşa’yı öne geçirdi: 0-1. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Yan pastan vazgeçince...

Galatasaray’da ikinci yarıya başlarken Olcan’ın yerine Umut Bulut oyuna dahil oldu ve Sarı-Kırmızılılar rakibine daha önde basmaya başladı. İkinci 45 dakikada yan paslardan vazgeçen Aslan savunmanın arkasına attığı uzun toplarla pozisyon aradı. 53. dakikada Umut kafayla savunmanın arkasına bıraktı. Topla buluşan Burak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ve skora denge getirdi: 1-1. Prandelli bu golden hemen sonra Emre-Sneijder değişikliğine giderek hücumda daha fazla çoğalmayı denedi.

Cesur oynamaya başladılar

Sarı-Kırmızılı futbolcular skora denge getirdikten sonra daha cesur oynamaya başladı ve Burak’la pozisyonlar üretti. 61’de Sneijder ceza sahası sol çaprazından sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti.
Selçuk, Hamit ve Yekta arkadaşlarına daha fazla katkı yapabilseler Aslan için işler daha yolunda gidebilirdi. 77. dakikada Selçuk ceza sahası dışından çok sert vurdu, Isaksson topu son anda kornere
çeldi. 90+1. dakikada Sabri’nin kornerden ortasına ceza sahası içerisinde önce Chedjou kafayı vurdu, kale ağzında Umut yine kafayla tamamladı ve top ağlarla buluştu: 2-1.

Galatasaray son dakikada attığı golle üç puana uzanarak nefes aldı.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ