MENÜ

Laboral Kutxa 91-90 Galatasaray Liv Hospital

THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray, İspanya deplasmanında kazanmaya çok yaklaştığı maçı kaybetti. Sarı-Kırmızılılar, son 5 dakikaya 7 sayı önde girdiği karşılaşmada Laboral Kutxa'ya 91-90 yenildi, gruptaki ikinci mağlubiyetini aldı.

Laboral Kutxa 91-90 Galatasaray Liv Hospital

Galatasaray için son derece ideal bir deplasman ortamı vardı Vitoria’da... Rakip son derece yumuşak, savunması yol geçen hanı gibiydi. Euroleague’de, hele İspanya deplasmanında böyle bir rakibe rağmen fırsatı elinin tersiyle itti Sarı-Kırmızılılar. İlk yarıda 49, maç sonunda ise 90 sayı attığı bir maçı hiç savunma yapmadığı için kaybetti ekibimiz. Deplasmanda 90 sayı atabildiğin bir maçı kaybediyorsan, sorgulanması gereken şeyler de vardır... Bunu da oyuncuların uzun süredir para almamalarına bağlayalım, önümüzdeki haftalara bakalım... Furkan’ın, Erceg’in, Micov’un harika hücum performanslarına da yazık oldu.

Büyük savunma hatası

Sahada iki müthiş oyun kurucunun (Arroyo ve Huertel) olması da seyir zevkini artırdı. Fenerbahçe Ülker’in gündeminde olan Fransız guard, 17 sayı ve 8 asistle maça damgasını vururken, son topta İverson’a verdiği pasla galibiyetin mimarı oldu... Maç sürekli gitti, geldi. Galatasaray 84-78 öndeyken Laboral Kutxa molası sonrası yedikleri 10-0’lık seri maçın kırılma anı oldu. Cim Bom, Arroyo ile tekar geri gelip öne geçse de, son top savunmasında Arroyo’nun büyük hatası, Micov’un İverson’a faul yapma şansı varken rakibin turnike atmasını seyretmesi Cim Bom’u galibiyetten etti. İlk yarıda verilen 10 hücum ribaundu da maça etki eden bir istatistikti. Sarı-Kırmızılılar o ribauntları alıp rakibe ikinci şans sayısı vermese, oyunu erken koparabilirdi.

Eski Beşiktaşlı coştu

Ülkemize büyük umutlarla gelen coach ve oyuncular burada bekleneni veremeyip, gittikleri takımlarda harikalar yaratıyorlar. Dün de Beşiktaş’ta oturmaktan paslanan ve yetenekleri kullanılamayan İverson, 17 sayı ve 6 ribauntla oynadı, galibiyeti basketini attı. Ülke basketbolu olarak coach ve oyunculardan performans almayı beceremiyoruz anlaşılan.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ