MENÜ

Panathinaikos 91-73 Fenerbahçe Ülker

Sezona yine Final-Four parolasıyla başlayan Fenerbahçe Ülker, kendisinin yarısı kadar bütçeye sahip olan Panathinaikos karşısında bir ara 30 sayı geriye düştü, salondan farklı mağlup ayrılıp ilk yenilgisini aldı.

Panathinaikos 91-73 Fenerbahçe Ülker

Ülkemizi Euroleague’de temsil eden takımlardan Fenerbahçe Ülker, C Grubu’ndaki üçüncü maçında Yunanistan ekibi Panathinaikos’a 91-73 mağlup oldu. Maça çok kötü başlayan ekibimiz, rakibin üçlüklerine engel olamazken, eski Efes ve Karşıyaka’lı Batista’yı da pota altında savunamadı. Yunan ekibi Slaughter ve Fotsis’in üçlükleri, Batista’nın da pota altı sayıları ile ilk çeyreği 31-19 önde bitirdi. Panathinaikos’un üçlük yağmuru ikinci çeyrekte de devam etti. Slaughter üçlük atmaya devam ederken, 15. dakikada fark 21’e çıktı: 45-24. Gist ve Batista da pota altından skor üretirken, hücum ve savunmada tel tel dökülen Kanarya, bir tek Bjelica ile ayakta kalmaya çalıştı ancak devre Blums’un üçlükleri ile 59- 36 Panathinaikos lehine sona erdi. Yunan ekibi bu çeyrekte kullandığı 12 üçlüğün 10’unda isabet buldu. Panathinakios, üçlüklere Diamantidis ve Fotsis’le devam etti. Atina ekibi 16. üçlük denemesinde 14 isabet buldu, fark da tam 30’a çıktı: 70-40.

Obra’ya sevgi seli

Kalan dakikalar tamamen formalite icabı oynandı ve Fenerbahçe Atina’da tarihi bir yenilgi aldı... Maçın son dakikalarında Panathinaikos taraftarları 13 yıl takımlarını çalıştırıp 11 kez Yunanistan Ligi Şampiyonu, 5 kez de Euroleague şampiyonu yapan Obradoviç’e uzun süre tezahüratlarda bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ