MENÜ

Julius Randle sezonu kapattı

Los Angeles Lakers'ın genç yıldızı Julius Randle, Houston Rockets maçında geçirdiği sakatlığın ardından ameliyata alındı. Sağ dizinde oluşan kırığın onarıldığı operasyonun ardından 19 yaşındaki forvetin sezonu kapattığı duyuruldu. Böylece Randle, Blake Griffin ve Nerlens Noel'in ardından yakın zamanda çaylak sezonunu sakatlığa kurban veren üçüncü yıldız oldu.

Julius Randle sezonu kapattı

Los Angeles Lakers'ın sezonun açılış maçında Houston Rockets'la karşılaştığı maçta sakatlanan çaylak forvet Julius Randle'ın ameliyat olacağı ve sezonu kapattığı açıklandı. 2014 NBA Draftı'nın 7. sırasında büyük umutlarla seçilen Kentucky çıkışlı oyuncunun sağ dizindeki fibula kemiğinde oluşan kırığın başarılı bir operasyon sonucu onarıldığı ve genç yıldızın tedavi süresinin tüm sezonu kapsayacağı belirtildi. 19 yaşındaki oyuncu, 14 dakika süre aldığı maçta bir pozisyonda çembere penetre ederken rakibiyle çarpışmış ve maçı iki sayıyla tamamlamıştı. Geçen sezon sakatlıklar sebebiyle birkaç maça 5-6 kişilik rotasyonla çıkmak zorunda kalan Lakers, böylece son bir haftada ikinci yıldızını sezon boyu sürecek sakatlıklara kurban vermiş oldu. Daha önce Steve Nash'in sırt ve belindeki rahatsızlıklar sebebiyle sezonu kapattığı duyurulmuştu. Geçen sezon Lakers kadrosunda yer alan oyuncular toplamda 319 maç kaçırmış ve Sarı-Morlu ekip, bu alanda NBA'e liderlik etmişti.

İlk değil

Julius Randle'ın trajik sakatlığı, NBA tarihine bir diğer çaylak kazası olarak geçti. Yakın zamanda Blake Griffin ve Nerlens Noel de benzeri sıkıntılar yaşamıştı. Bugün ligin MVP adayları arasında gösterilen Blake Griffin, 2009 NBA Draftı'nın ilk sırasında seçilmiş, ancak sakatlığı sebebiyle 2009-10 sezonunun tamamını kaçırmıştı. Griffin, o dönemde yoğun bir tedavi ve antrenman sürecinden geçmiş, 'Ninja Antrenör' olarak anılan gizemli çalıştırıcı Frank Matrisciano'nun crossfit programıyla ligin smaç şampiyonu oyuncusu haline gelebilecek form düzeyine ulaşmıştı. Katılımcıların yüzde 70'inin ilk iki haftada pes ettiği o programı tamamlayan bir diğer NBA yıldızı Zach Randolph ise kariyerini bitirme aşamasına getiren aşırı kilolarından kurtulup All-Star Karması'na seçilecek seviyeye yükselmişti. Philadelphia 76ers'ın 2013 NBA Draftı'nın 6. sırasında seçtiği pivot Nerlens Noel ise sakatlıkları sebebiyle NBA kariyerinin siftahını bir yıl ertelemek zorunda kalmıştı.

Rockets'tan ziyaret jesti

Oyun yapısı ve fizik olarak Zach Randolph'a benzetilen Julius Randle'a sakatlık haberi sonrası birçok destek mesajı geldi. Ancak en anlamlı jest, Houston Rockets oyuncuları tarafından yapıldı. Sakatlığa çıplak gözle şahit olan Rockets oyuncuları James Harden ve Trevor Ariza, maç sonrasında hastaneye giderek Randle'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ahmet Melik SUBAŞI
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ