MENÜ

Partizan 0-4 Beşiktaş

Moraliniz bozuk, umudunuz azsa onlara bakın... Bir statları bile yok, kasadan beş kuruş para çıkacak diye günlerce düşünüyorlar ama şu anda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da zirvedeler. Üstelik bunu yaparken nefret değil sempati kazanıyorlar. Hiç şüphesiz şu anda memlekette düzgün giden tek şey var, o da Beşiktaş.

Partizan 0-4 Beşiktaş

Avrupa yıldızı

Haberin Devamı

Ligde zirveye kurulan Kartal için UEFA Avrupa Ligi’nde en kritik sınav olan Partizan maçı büyük önem taşıyordu.

İçeride fırtınalar estiren Sırp ekibi, Beşiktaş önünde diz çöktü! Siyah-Beyazlılar her iki yarıda bulduğu ikişer golle Belgrad’dan üç puan çıkardı.

Veli ile Ba yıktı

Arsenal, Asteras ve Tottenham maçlarındaki güzel oyununu skora yansıtamayan Kara Kartallar, Belgrad’da patladı.

Yağmurun ıslattığı zeminde akıllı bir taktik ile maça başlayan Bilic’in ekibi, olabildiğince topu kalesinden uzak tuttu. Uzun paslar ile Gökhan Töre ve Olcay Şahan’ı buluşturan Siyah- Beyazlılar; böylece oyunu karşı alana taşıdı. Partizan’ın savunmayı çok önde kurması nedeniyle kaleye inip pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş, buna göre önlem aldı. Kenar yönetim, sahaya müdahale edip, şut atmalarını istedi. Nitekim bu yarıda üç net pozisyon geldi. Önce Gökhan uzaktan yokladı, kaleci gole izin vermedi. 18’de ise Veli’nin füzesi geldi. Gurbetçi oyuncu uzaktan öyle bir vurdu ki, Lukaç topu ancak filelerde görebildi! Kartal, gol ile güven tazeledi.

Haberin Devamı

1. GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

28’de Gökhan’ın sert şutu yan direkte patladı. En çok koşan, topu karşı kaleye taşıyan Gökhan, sahanın da ağır olması yüzünden yorulup oyundan kopmaya başladı. Atağa çıkarken kaptırılan toplar, bu kez savunmada sıkıntı oldu. Özellikle Sivok çok iyi kademeye girdi. Ardından Tolga beraberliğe izin vermedi. Devrenin son sözünü ise son dakika içinde Ba söyledi. Senegalli yıldız, Olcay’ın ara pasından gelen topu düzeltip çok sert vurdu: 0-2.

2. GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kartal farka uçtu

Sırp ekibi karşısında ikinci yarıya da Kartal aynı tempoda başladı. Yine uzun paslar ve kontra ataklarda Partizan kalesine direkt giden Beşiktaş, farka uçtu.

52’de Olcay Şahan’ın pasında Oğuzhan düzgün şutla durumu 3-0’a taşıyan isim oldu.

3. GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bu skor karşısında tamamen oyundan düşen Partizan, iki dakika sonra topu yine ağlarında gördü. Ba’nın akıl dolu pası ile buluşan Gökhan Töre, boş durumda golü atmakta zorlanmadı: 0-4.

Haberin Devamı

4. GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Beşiktaş’ta kötü oynayan yoktu. Herkes üstüne düşeni fazlası ile yaptı. Islak zemin Oğuzhan, Gökhan gibi isimlerin futbolunu olumsuz etkilese de, bu skora yansımadı. Bilic sakatlıktan yeni çıkan Ba’yı riske etmeme adına; galibiyeti garanti altına alınca kenara çekti. Sonradan giren Kerim, Cenk ve İsmail de tempoya ayak uydurdular. İtalyan hakem mükemmel yönetim gösterdi. Partizan ise gücü ölçüsünde direnmeye çalıştıysa da, Kartal karşısında etkisiz kalıp skor üretemedi. Bu galibiyetle grupta zirveye yapışan Beşiktaş, Erciyes maçı öncesi büyük moral buldu.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ