MENÜ

Cenk İşler: Geldikleri gibi giderler

Süper Lig ve PTT 1. Lig'in unutulmaz golcüsü Cenk İşler, Antalyaspor'u geleceğini masaya yatırdı:

Cenk İşler: Geldikleri gibi giderler

Bu ligin çok üzerinde bir hücum hattına sahipler. Savunma zaafları var, bunu aştıkları takdirde ben inanıyorum ki şanssız bir şekilde veda ettikleri Süper Lig'e dönmekte çok da zorlanmazlar. Adana'da ise onları zorlu bir maç bekliyor

Futbol kariyerinde Süper Lig'de 349 maça çıkan, attığı 137 golle unutulmaz forvetler arasına adını yazdıran, PTT 1. Lig'de ise iki şampiyonluk yaşayan Cenk İşler, Antalyaspor hakkında önemli tespitlerde bulundu. İşte, Samsun maçını Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda canlı olarak izleyen tecrübeli forvetin değerlendirmesi:

Zorlanmamalılar

Öncelikle maçı konuşacak olursak; Antalyaspor erken bulduğu golle mücadeleye moralli başladı. Ancak oyunun ilerleyen bölümlerinde zaman zaman kontrolü Samsunspor'a kaptırdı. Hatta Karadeniz ekibi 10 kişi kaldıktan sonra penaltı kaçırmasa belki maçın rengi değişebilirdi. Bu anlamda bir savunma zaafiyetleri olduğunu söyleyebilirim.

Kimsede yok böylesi!

Hücum hattındaki güçleriyse ortada. Emrah Başsan gibi fuleli, sürekli dikine giden bir oyuncuya sahipler. Diarra'yı tartışmak, konuşmak bile istemiyorum. Formda olduğu takdirde onu bu ligde tutabilecek santrfor yok. Gökhan Karadeniz'i ise çok beğendim. Sürekli oyununun içinde. Topu ve rakibi kovalıyor. Teknik kapasitesi üst düzey bir oyuncu. Böyle bir hücum hattıyla rakiplerinin bir adım önündeler zaten. Eğer Engin hoca bir an önce savunmadaki zaafları da aşabilirse bence Antalyaspor şanssız bir şekilde veda ettiği Süper Lig'e geri dönmekte zorlanmaz.

Yönetim inanmış

Bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Antalyaspor için Mehmet Aygün faktörü çok önemli. Bütün transferleri yapan, takımı bir an olsun yalnız bırakmayan ve oyuncuların her türlü sorunuyla yakından ilgilenen biri. Yani yönetim olarak da başarıya inanmış bir Antalyaspor var.

Demir daha stresli

Bu haftaki Adana Demir deplasmanları da önemli. Zirve yolundaki rakiplerinden biri olacak Ünal Karaman'ın takımı. son iki haftada sıfır çekmiş olmaları daha stresli olduklarını gösteriyor. Yani kaybetmeye tahammülü olmayan bir ekibe karşı dikkatli olmaları. Hızlı hücum ayaklarından bu maçta mutlaka iyi yararlanmaları gerek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ