MENÜ

Prandelli'nin eseri

Galatasaray, Arsenal'den sonra Borussia Dortmund'dan da fark yerken, eleştiri okları doğal olarak Prandelli'ye yöneldi.

Prandelli'nin eseri

Zira İtalyan hocanın çok kritik hataları ve yanlış tercihleri var. Bunlardan en önemlisi oyun sistemi. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk hedefleyen Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Bayern Münih ve Barcelona gibi takımlar neredeyse istisnasız 4-2-3-1 düzeniyle sahaya çıkarken, Prandelli ise İtalyanlar’ın milattan kalma, kanatsız 4-2-3-1 sistemini kullanıyor. Bu düzende santrforlar, rakip savunma arasında kaybolurken, kanatlardan tek bir hücum bile gelişemiyor.

Haberin Devamı

Tank gibi ağır seçimler

Elinde Bruma ve Olcan gibi çok süratli iki yetenek bulunan İtalyan hoca, bu isimleri oynatmak bir yana kadroya dahi almazken, süratli Dortmund’a karşı tank kadar ağır Hamit ve Pandev’i kullanmayı seçti. Bu iki isim tel tel döküldü ve Prandelli sadece seyretti. Hocanın kurtarıcıları ise Yasin Öztekin ve Emre Çolak’tı. Skoru kurtarmak için oyuna aldığı Yasin’i de sağ bekte kullandı.

Pazubandı takıyor, ama...

Selçuk krizini bir türlü çözemedi. Form grafiği her maç biraz daha dibe düşen oyuncusunu toparlayamadığı gibi 11’de heba etmeye devam etmedi. Selçuk da kaptanlık pazubandına rağmen sorumluluk almaktan kaçtı, orta sahada kayboldu, savunmada zayıf, fiziksel olarak bitikti.

Haberin Devamı

Hedefi sadece ligmiş!

Maç sonunda kendisini savunan Prandelli, “Güçlü bir takıma karşı oynadık, zaten buradaki takımların hepsi güçlü. Bizim hedefimiz Süper Lig. 4. yıldızı takmak için çalışıyoruz. Şu an ikinciyiz ligde ve şampiyonluk istiyoruz” dedi. Oynatmadığı isimler için konuşan İtalyan hoca, Olcan’ı lig için dinlendirdiğini itiraf ederken, Bruma’nın da milli takım kampından hafif sakatlıkla döndüğünü dile getirdi.

YORUM YAZ