MENÜ

Futbolu öldürüyorlar

Arena'da Fenerbahçe'yi müthiş gollerle deviren, Devler Ligi'nde ayağa kalkmak için Dortmund'u konuk eden Galatasaray'ı 52 bin kapasiteli tribünde sadece 35 bin taraftar destekledi. Oysa ki geçen sene karda kışta oynanan Juventus maçına 37 bin kişi koşmuştu. Tabii o zaman Passolig yoktu.

Futbolu öldürüyorlar

Galatasaray dün gece Şampiyonlar Ligi'nde 'dönüm maçı' olarak nitelendirelebilecek bir karşılaşmaya çıktı. Daha 4 gün önce Arena'da ezeli rakibi Fenerbahçe'yi, Sneijder'in iki muhteşem golüyle deviren Aslan'da moraller tek kelimeyle süperdi. Devler Ligi'nde de ayağa kalkmak isteyen Aslan'ın rakibi ise Alman devi Borussia Dortmund'du... Yani böylesine önemli bir atmosferde bir futbolsever için takımını 52 bin kişilik Arena'da desteklemekten büyük keyif olmaması gerekirdi. Ancak stattaki görüntü beklentilerin tam tersiydi. Sezon başından beri uygulanan ve ortaya çıkan binbir aksaklık nedeniyle taraftarı bezdiren, tribünden kaçıran Passolig uygulamasının Türk futboluna ne denli zarar verdiği bir kez daha gözler önüne serildi.

Nerede bu taraftar!
Süper Lig'in en önemli maçı olarak gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe derbisini 37 bin taraftar izlemişti. Dün geceki rakamlar ise daha kötüydü. Stada gelip takımlarını yalnız bırakmak istemeyen Sarı-Kırmızılılar, 90 dakika boyunca destek verdi ama büyük boşlukların gözlendiği Arena'da sadece 32 bin taraftar vardı. Şampiyonlar Ligi gibi futbolun en üst seviyesi olarak kabul edilen bir organizasyonda tribünlerde bu kadar büyük boşlukların ortaya çıkması son günlerde sıkça zikredilen, "Türk futbolunu öldürüyorlar" yorumunu bir kez daha gündeme getirdi.

Kar kış demeden...
Akıllara ise geçen sezon yine bu statta yoğun kar yağışı altında oynanan Juventus maçı geldi. Sarı- Kırmızılılar, Arena'ya ulaşmanın en zor olduğu gün bile 37 bin kişiyle takımlarını desteklemişti.

Gitmek dertGalatasaray-Borussia Dortmund maçını Türk Telekom Arena’da izlemek isteyen taraftarlar, adeta yol işkencesi çekti. Yapılan çalışmalar nedeniyle Sanayi-Seyrantepe metro seferleri gerçekleştirilemezken, Cendere Yolu’nun yine çalışmalar gerekçesiyle kapatılması, Türk Telekom Arena’ya ulaşımı oldukça zorlaştırdı. İETT tarafından Seyrantepe metro istasyonunun bulunduğu alandan ücretsiz seferler konulmasına karşın bu uygulamanın da yetersiz kaldığı görüldü. Türk Telekom Arena’ya ulaşım için yürümeyi tercih eden çok sayıda taraftar, güçlükle stada ulaşabildi.

Girmek dert
Dortmund karşısında taraftarlarından büyük destek bekleyen Sarı-Kırmızılı yönetim yine Passolig isyanıyla karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe derbisi öncesinde bilet turnikelerinde büyük kaos yaşanmıştı. Passolig sistemindeki arızalar taraftarları çıldırtmış, birçok futbolsever biletleri olmasına rağmen stada girememişti. Aynı sıkıntı dün gece de baş gösterdi. Tribünlere azalan ilginin en büyük sebebi olarak gösterilen E-Bilet uygulamasında ciddi aksaklıklar yaşandı. Türlü çileyi aşıp stada gelen bazı taraftarlar maça giremediği için kapıdan dönmek zorunda kaldı.

Çıkmak dert
Türk Telekom Arena'ya ulaşıp, Passolig uygulamasını da sorunsuz atlatan Galatasaraylı futbolseverlerin çilesi bununla da bitmedi. Her maçta olduğu gibi 'çıkış' krizi dün de yaşandı. Ulaşımda büyük sıkıntılar vardı. Metroyu kullanamayan futbolseverler TEM'de uzun trafik kuyrukları oluşturdu. Birçok taraftar saatler sonra evine gidebildi. Bazı taraftarlar ise maçın bitiş düdüğünü bile beklemedi. Yaklaşık 32 bin kişinin yer aldığı Türk Telekom Arena’da 90 dakika sona erdiğinde stadın neredeyse yarısı boşalmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ