MENÜ

Büyük Üçlü, Chicago Bulls'u devirdi: 107-98

Cleveland Cavaliers'ın 'Büyük Üçlü'sü, ilk kez Cleveland'ta maça çıktı. Cavaliers taraftarının yoğun ilgi gösterdiği maçta Cavs, Doğu Konferansı'ndaki en büyük rakibi Chicago Bulls'u 107-98 yendi. Büyük Üçlü'nün toplamda 54 sayı attığı maçta Bulls'un yıldızı Derrick Rose, 30 sayıyla eski günlerine dönüş sinyali verdi.

Büyük Üçlü, Chicago Bulls'u devirdi: 107-98

Cleveland Cavaliers taraftarlarının 4 yıl boyunca beklediği an geldi çattı. LeBron James, 4 yıllık aranın ardından Cleveland'ta Cavaliers formasıyla bir maça çıktı. NCAA ekiplerinden Ohio State'in sahası Schottenstein Arena'yı dolduran 19 bin 49 taraftar, Cavaliers'ın bu sezon Doğu Konferansı'ndaki en ciddi rakibi Chicago Bulls'u 107-98 yendiği gecede Kevin Love, LeBron James ve Kyrie Irving'ten oluşan 'Büyük Üçlü'yü ilk kez izledi.

Büyük Üçlü'den 54 sayı

Salonu hınca hınç dolduran basketbol severler, Hazırlık Kampı'nın en çok izlenen maçlarından biri olan mücadelede adeta basketbola doydu. Cavaliers'ın geçen yaz maksimum değerde bir kontrat imzaladığı Kyrie Irving, 20'si ikinci yarıda olmak üzere 28 sayı, 7 asist ve 2 top çalma ile göz doldururken, LeBron James de 31 dakika süre alıp bitime 6 dakika kala oyundan çıktığı maçı 18 sayı, 7 ribaund ve 6 asistle noktaladı. Büyük Üçlü'nün diğer halkası konumundaki Kevin Love ise 35 dakika sahada kalıp 10'da 2 şut isabetiyle 9 sayı, 13 ribaund kaydetti. Cavs'te ilk beş çıkan Anderson Varejao, 22 sayı ve 8 ribaundla alkış toplarken, Dion Waiters ve Tristan Thompson da 10'ar sayıyla çift hanelere ulaşan diğer Cavs oyuncuları oldu.

D-Rose, MVP tadında

Aynı maçta Chicago Bulls adına tüm gözler Derrick Rose'daydı. 2011'de Ligin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilmesinin ardından kariyeri sakatlıklar sebebiyle düşüşe geçen All-Star oyun kurucu, 24 dakika sahada kalıp 30 sayıyla tamamladığı maçta adeta ''Geri döndüm'' mesajı verdi. 18'de 12 şut isabeti kaydeden D-Rose, çabukluğu, atletikliği ve kıvraklığı ile sakatlığın izlerini tamamen sildiğini gösterir gibiydi. Yıldız oyuncu, maç sonrası verdiği demeçte takım olma vurgusu yaparak ''Çok iyi insanlarla ve çok büyük yeteneklerle birlikte oynamaya alışığım. Cavs çok yetenekli bir takım. Böyle bir takıma karşı oynarken sahaya çıkıp oyununuzu oynamanız gerektiğini bilirsiniz'' diye konuştu. Chicago adına Pau Gasol 12 sayı, 8 ribaund ile oynadı, kenardan gelen Nikola Mirotic ise 18 dakikaya 7 sayı sığdırdı. Sakatlığı süren Jimmy Butler kadroda yer almazken, çaylak Dough McDermott da 25 dakika sahada kalıp 7'de 2 isabetle 5 sayı üretti.

'Bulls, bizden daha iyi'


Cavs cephesinde takımın lideri LeBron James de maç sonrasında Chicago Bulls'un kendilerinden daha iyi olduğunu belirtti. Cavs'a yapılan 'Büyük Üçlü' benzetmesine ''Büyük Üçlü değil, takımız'' diye cevap veren LeBron, ''Chicago takım kimyası olarak şu an bizden daha iyi durumda. Uzun süredir birlikte oynuyorlar. Bizim ise daha yapacak çok işimiz var'' ifadelerini kaydetti.

Noah'ı yuhaladılar

Maçın Ohio Eyalet Üniversitesi'nin spor salonunda oynanıyor olması sebebiyle tribünlerde adeta bir NCAA havası vardı. Bunun etkisine en fazla maruz kalan isim ise Bulls'un Fransız pivotu Joakim Noah oldu. Noah, LeBron James'in dakikalarca ayakta alkışlandığı maç boyunca tribünler tarafından yuhalandı. Bu tepkinin sebebi ise Noah'ın, kolej kariyerinde Florida Gators formasıyla 2006 ve 2007'de kazandığı iki şampiyonlukta da Ohio State'i yenen kadroda yer almasıydı.

Ahmet Melik SUBAŞI
Twitter: ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ