MENÜ

Adanaspor-Adana Demirspor... Adana'da hayat durdu!

Adana, PTT 1. Lig'de bu akşam saat 18.30'da oynanacak olan derbi maçına kilitlendi.

Adanaspor-Adana Demirspor... Adana'da hayat durdu!

Adana, PTT 1. Lig'de bu akşam saat 18.30'da oynanacak olan derbi maçına kilitlendi. Adanaspor kazanırsa ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 2'ye indirecek, Adana Demirspor kazanırsa zirveye ortak olacak!

İstatistiklerde Adanaspor önde

Adana takımlarının geçmişteki 48 lig maçında Adanaspor 17, Demirspor ise 11 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Adana derbisinde 20 maç da berabere bitti.

Taraflar sağduyu istedi

Mücadele öncesi her iki takımın teknik direktörleri de konuştu. Açıklamaların ortak noktası taraftarların sağduyulu olması yönündeydi.

Adana Demirspor teknik direktörü Ünal Karaman derbide herhangi bir olayın çıkmamasını dileyerek Adana'daki bu tatlı ve güzel rekabetin korunmasını istedi. Karaman, "Biz de elimizden geldiğince kazanmak için gayret göstereceğiz ama rekabet edeceğiz derken rezalet yaşanmamalı. Saygı ve hoşgörüyü gösterecek şekilde rakipler birbirlerini kabullenebilmeli. Biz derbiye hazırız. Adana Demirspor, sezon başından bu yana göstermiş olduğu dik duruşu Adanaspor karşısında da gösterecektir" dedi.

Adanaspor Teknik Direktör Levent Eriş, futbolun sahanın içinde oynandığınının bilinmesini istedi ve taraftarların coşkulu şekilde takımlarını desteklediği bir maç olmasını diledi. Eriş, "Rekabetin coşkusunu yaşayarak sahadaki mücadelemizi vereceğiz. Tribünlerinde hoşgörü içinde sahadaki mücadeleye ortak olmasını istiyoruz. Adanaspor olarak hep kazanmak için sahaya çıkıyoruz, bu maçta bizim için aynı. Seyirci avantajımızı lehimize çevirip, çok ihtiyacımız olan 3 puanı hanemize yazdırmak istiyoruz" diye konuştu.

Şükrü Çakır: Ülkede yaşanan mevsim düşünerek hareket edilmeli

Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Adanaspor-Adana Demirspor derbisinde herkesin ülkede yaşanan mevsimi düşünerek hareket edeceklerine inandığını söyledi.

Vali Yardımcısı Çakır, Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı”na başkanlık yaptı. Halkın sosyal ve kültürel etkinliklere de gereksinimi bulunduğuna dikkat çeken Çakır, Adanaspor-Demirspor derbisinin kentte yakışır şekilde geçmesi için gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Havai fişeklerle destek verdiler

Üç bin kişilik Adana Demirspor taraftarı, dün yapılan idmanın ardından tesislere gelerek, havai fişek ve meşalelerle takıma destek verdi.

Teknik heyet ve futbolcular, kendilerine destek veren taraftarları karşıladı. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği Teknik Direktör Karaman, Adana Demirspor bayrağıyla tel örgülerin yanına gitti. Karaman, "Sizleri mutlu etmek adına çok büyük emekler veriyoruz. Hep birlikte mutlu olacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ