MENÜ

Rıza Çalımbay: 'Hakem cesur olsun yeter'

Trabzon'a konuk olacak Mersin İdmanyurdu'nun teknik patronu Rıza Çalımbay, FANATİK'e ses getirecek açıklamalar yaptı.

Rıza Çalımbay: 'Hakem cesur olsun yeter'

Üst üste elde ettiği 3 maçlık galibiyet serisiyle lider Beşiktaş’ın en yakın takipçisi olan Mersin İdmanyurdu, Karadeniz’e de galibiyet parolasıyla gidecek. Beşiktaş’a kaybettikten sonra Kasımpaşa ile deplasmanda berabere kalan, Çaykur Rize’yi evine puansız uğurlayan, ardından Kardemir Karabük ve son olarak da Bursa zaferine imza atan Kırmızı-Lacivertliler’de tüm planlar 3 puan üzerine kuruldu. Her
maçta olduğu gibi bu karşılaşmaya da çok disiplinli bir şekilde hazırlandıklarını dile getiren teknik direktör Rıza Çalımbay, zorlu 90 dakika öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı. Hiçbir maçın kolay olmadığına
dikkat çeken deneyimli teknik adam, Trabzonspor maçına özel bir parantez açtı. Bordo-Mavililer’in puan sıralamasındaki yerinin kimseyi aldatmaması gerektiğini söyledi.

'Sorumluluğumuz arttı’

Çalımbay, “Bana göre bu sezon ligin en iyi takımı. Kadro yapısı itibariyle tümbüyük takımların hepsinden kaliteli kadrosu var. Bir de bizim maçı olmazsa olmaz havasına soktular” ifadesini kullandı. Geride kalan 5 haftada ikinci sırada yer almalarının sorumluluklarını artırdığını ifade eden Mersin temsilcisinin teknik patronu şunları söyledi: “Yani biz de bu maçı önemsiyoruz. Çünkü çıkışın devamı olarak görüyoruz. Nakoulma, Kalili ve Serkan Balcı gibi eksiklerimiz var. Ancak herşeye rağmen iyi oynadığımız futbola güveniyorum.”

‘Üst düzey bir maç’

Karadeniz’de zorluk seviyesi üst düzey bir 90 dakika oynayacaklarını bir kez daha yineleyen Mersin’in çalıştırıcısı, son olarak da karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa’yı uyardı. “Üst düzey bir maç olacak. Maçın hakemi çok dikkatli olmalı. Baskılardan etkilenmemeli cesurca bir maç yönetmeli” diyen Çalımbay, Merkez Hakem Kurulu’na da gönderme yaptı. Kişilerle bir problemi olmadığını belirten Çalımbay, “İlk 5 haftada bu hakem arkadaşımız bizim ikinci maçımızı yönetecek, bunu anlayamıyorum”yorumunu yaptı. Bilindiği üzere hakem Tolga Özkalfa, ligin açılış maçında Mersin İ.Y.-Beşiktaş maçını yönetmiş, ev sahibi sahadan 1-0’lık yenilgiyle ayrılmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ