MENÜ

Darısı Alanya'ya

Ayite'nin yokluğunda omuzlarına büyük yük binecek olan Sinan Özkan'dan FANATİK'e çok özel röportaj:

Darısı Alanya'ya

"Elazığspor'da unutulmayacak bir şampiyonluk yaşadım. Tam artık Süper Lig'deyim derken yönetimi nedenini hala anlamadığım bir şekilde sözleşmemi fesh etti. Kariyerimde bir dönüm noktasıydı, şimdi bu başarıya Alanyaspor'la ulaşmak istiyorum"

2005'te Türk Telekom'la başladı onun Türkiye macerası... Alanyaspor'a gelene kadar ise arada tam 11 takım değiştirdi. Google'a ismini yazanlar ona, "Bu kadar zamanda bu kadar takım değiştirilir mi?" diye soruyor. Ama o süreçte neler yaşadığını kimse bilmiyor. Biz de bilmiyorduk. Bu yüzden hepsini hepsini tek tek sorduk... Son yıllarda yaşadığı düşüşten başladık, kariyeriyle ilgili en ince ayrıntısına kadar ne var ne yok hepsini öğrendik. Denizlispor maçında büyük ihtimalle cezalı Ayite'nin yerine oynayacak olan Sinan Özkan, sorularımızı tüm içtenliğiyle yanıtladı.

'Fazla düşünmeme gerek yoktu'

Söze Alanyaspor'a transfer sürecinden başlayan tecrübeli oyuncu, "Aslında ben sezonu Gaziantep Belediyespor'da açtım. Ancak herkesin malumu orada farklı bir yapılanmaya gidildi. Geçen sezonki takımın neredeyse tamamıyla yollar ayrıldı. Ben de bu süreçte Alanya'ya tatile gelmiştim. Alanyaspor'da oynayan arkadaşlarımla oturup konuşabilme fırsatı buldum. Hepsi çok olumlu şeyler söyledi. Yaşanan şampiyonluk ve oluşum da etkiledi. Birkaç takım daha vardı. Hem takımdaki oyuncuların çoğunu tanıyor olmam hem de Mehmet hocanın burada olması düşünmeme gerek bırakmadı, anlaştım. Şimdi geriye dönüp baktığımda çok doğru bir karar vermişim diyorum" dedi.

'Kafa rahat olacak'

"Futbolcunun kafası rahat olacak bu ligde" diyerek devam etti Sinan ve şunları söyledi: "Ancak kimse yanlış anlamasın. Rahat edecek derken parayı kast etmiyorum. Ben parayı düşünseydim bir alt ligde çok daha iyi paralara giderdim. Arkadaşlık, hedefler, çizilen yol, bunlar çok önemli."

'Elazığ'da yanlış yaptılar'

Elazığspor'un 2012-2013 sezonunda yaşadığı PTT 1. Lig şampiyonluğunda attığı 12 golle çok önemli rol oynayan 27 yaşındaki futbolcu, o dönem yaşadıklarını unutamıyor ve kendisine yapılan yanlışı şu sözlerle özetliyor: "Unutulmaz bir şampiyonluk yaşadık. Süper Lig'e de iyi başladım. Hatta Bülent hoca Trabzon maçında oynatmıştı beni. Ama transferin son gününde yönetim aradı ve sözleşmemi fesh etmediğim takdirde A2'ye yollayacaklarını söylediler. Hâlâ inanın nedenini bilmiyorum. Benim için orası bir dönüm noktası olabilirdi. Bugün çok farklı yerlerde olabilirdim. Kesinlikle bulunduğum yeri yadırgamıyorum. Çok da mutluyum ama Süper Lig'de kalabilirdim

'İmkânsız diye bir şey yok'

Sonrasında Konya ve Adana Demir'de maç sayısı olarak yine iyiydim ama gol anlamında tam gerçek ritmimi bir türlü bulamadım. Alanyaspor'u bu yüzden tercih ettim. Burada kafam rahat ve çok mücadele ediyorum. Takımın başarısı için çalışıyorum. Elazığ'da olmadı belki ama Alanyaspor formasıyla Süper Lig'de oynamak neden olmasın, futbolda imkansız yok."

****************************************

'Burada herkes başarıya aç'

Alanyaspor'un 5 haftada topladığı 10 puanın sırrını anlatan Sinan Özkan, takımdaki başarı arzusuna dikkat çekiyor. Mükemmel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten tecrübeli forvet, "Ben bu ligi çok iyi biliyorum. O yüzden gönül rahatlığıyla söylüyorum ki bu takımın başarısı sürecek, adımızdan söz ettireceğiz. Çünkü buradaki herkesin bir hedefi var. Başarıya gerçekten aç bir takımız, saha içinde herkes taşın altına elini daha fazla koymak için uğraşıyor. Kıyasladığımız zaman, helal hoş olsun. Antep'te bütün futbolcular en 700 bin, 800 bin TL'ye oynarken bizim takımda yarısını bile almayan oyuncular sahada daha fazla mücadele ediyor. Bu iş para değil, yürek işi. Bu özelliğimiz bizi hep daha ileriye taşıyacak. Şampiyonluk demiyorum, çünkü biz sadece önümüzdeki maçı kazanmaya çalışıyoruz. Zaten hep önümüzdeki maçları kazanırsak hedefimize ulaşmış oluruz" sözleriyle takımdaki durumu özetliyor.

'Önemli olan hava'

Alternatif sıkıntısı olan bir ekip olduklarına da pek katılmayan Alanyaspor'un başarılı hücum silahı, "Biz Elazığspor'da 13-14 sabit oyuncuyla şampiyon olduk. Önemli olan o havayı yakalamak. Burada da ben bunu hissediyorum, her şey güzel olacak" ifadelerini kullandı.

'Ayite'yle hep beraberiz'

Fransa doğumlu Sinan, hücum hattında beraber oynadıkları Ayite'den de övgüyle söz ediyor. Fransızca biliyor olmasının onun en büyük şansı olduğuna dikkat çekiyor. "Bütün gün Ayite'yle beraberiz" diyen 28 yaşındaki futbolcu, "O gerçekten iyi bir forvet. Denizli maçında eksikliğini hissedeceğiz illa ki. Hepimiz bu nedenle daha fazla mücadele edeceğiz. Hocamız onun yerinde bana şans verirse takımıma katkı sağlamak, onun yokluğunu hissettirmemek için elimden geleni yapacağım" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.


FANATİK ÖZEL: Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ