MENÜ

İnancın zaferi: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Sarı Lacivertliler'in gollerini Webo ve Sow atarken, Konya'nın tek golü Rangelov'dan (P) geldi. Kanarya'da Bekir İrtegün 45+1'de gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İnancın zaferi: 2-1

Kadıköy’de 45 dakika futbol maçı, sonrasında adeta Kurtuluş Savaşı vardı! Webo’nun 27’deki golü sonrası, 43’te Rangelov’un penaltısıyla rakibine yakalanan Sarı- Lacivertliler, devrenin son anlarında yıkıldı. Bekir kırmızı kartla oyun dışı kaldı. İkinci yarıyı endişeyle bekleyen tribünler düdükle birlikte rahatladı. Çünkü yeşil çimler üzerinde inanmış 10 futbolcu vardı

Sow’un fırsatçılığı nefes aldırdı. Volkan, canı yana yana kurtarışlar yaptı. Gökhan o kadar çok koştu ki bacağına kramp üstüne kramp girdi. Ya Topal’a ne demeli? 2 değil 3 kişilik oynadı. Kadlec ve Gökhan, çizgiden çıkardıkları toplarla kahramanlaştı. Koca devreyi 1 eksik oynayan Sarı-Lacivertliler, Galatasaray derbisi öncesi küçük çaplı bir destan yazdı

Şampiyon gibi!


Sahasında başlangıç düdüğünden itibaren rakiplerini bunaltan, sahasına hapseden Fenerbahçe dün akşam bu görüntüye yakındı. İlk 20 dakika bocalayan Sarı-Lacivertliler, daha sonra oyunda hakimiyetini hissettirdi. İstanbul’a yalnızca bir puan almak için gelmediğini ilk andan itibaren gösteren Konyaspor, pozisyonlara girmeyi başardı. Az sayıda olsa da taraftar desteğiyle birlikte rakip sahada tehlikeli olan Fenerbahçe’de; bekler Gökhan ve Caner’in üst düzey oyunu baskının ana sebeplerindendi. 27. dakikada Saracoğlu’nu coşturan gol geldi. Caner’in kullandığı serbest vuruşta çok iyi yükselen Webo, en iyi yaptığı işi tekrarladı ve kafayla topu ağlara yolladı: 1-0. Bu golden sonra rakibini bunaltan İsmail Kartal’ın öğrencileri, sağlı-sollu ortalarla gol aradı ama önceki haftalarda olduğu gibi yine pozisyon sayısı konusunda sıkıntı yaşadı. Caner’in Ali Çamdalı’na faulü sonrası penaltı kazanan Konya, 43’te Rangelov ile eşitliği sağladı: 1-1. Bu dakikaya kadar Fenerbahçe için her şey iyi giderken, ilk 45’in sonlarında Bekir’in gördüğü kırmızı kart planları alt-üst etti.

Topal her yerde

İkinci yarıya Diego-Selçuk değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe’de, Topal da stopere çekildi. 10 kişi oynayan ev sahibi hızlı başladığı bu devrede golü de erken buldu. Sahnede ilk golde olduğu gibi yine Caner vardı. Onun 49. dakikadaki ortasında bu kez kafayla topu ağlara yollayan Sow’du: 2-1. Müthiş bir hırsla oynayan Fenerbahçeli futbolcular, bir kişi eksik oynadıklarını hissettirmedi. Konya da 59’da Torje, 61’de Ali Çamdalı’nın şutlarıyla gole yaklaştı. Ancak Volkan Demirel, başarılı kurtarışlar yaptı. Dünya Kupası’ndaki başarılı performansının ardından ligde henüz beklentileri karşılayamayan Kuyt, 68’de gole yaklaştı ama sonuç çıkmadı.

Emenike unutuldu!

Pozisyon sayısı çok, mücadelesi üst düzey karşılaşmada Fenerbahçeli futbolcular ekstra efor sarfetmek zorunda kaldı. Akhisar’daki kötü tabloyu unutan Sarı-Lacivertliler, bir kişi eksik olmasına rağmen farkı artıracak fırsatlar yakaladı. 77’de sahada basmadık yer bırakmayan Kuyt’ın ağlara giden şutunu Kaya son anda çeldi. 89’da Kadlec, 90+1’de Gökhan’ın çizgi üzerinden çıkardığı toplar kırılma anlarıydı. Sarı- Lacivertliler’i dün geceki özverili mücadelesi 3 puana ulaştırırken, sahada dökülen ter; Emenike’nin yine yedek kulübesinde oturmasını akıllara bile getirmedi.

Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ