MENÜ

Önce seri sonra zirve

Olimpiyat Stadı'nda Eskişehirspor'u ağırlayacak olan Kara Kartal, galibiyet serisi yakalayıp zirveye konmayı hedefliyor. Es Es ise son dönemdeki kötü gidişe İstanbul'da son vermenin peşinde.

Önce seri sonra zirve

Ligde Mersin deplasmanında aldığı galibiyetle başlayan Beşiktaş, ardından taraftarı önünde Rizespor ile 1-1 berabere kalmıştı. Geçtiğimiz hafta Bursa'ya konuk olan Siyah-Beyazlılar, zorlu maçtan 3 puanla ayrılmayı başarmıştı. Kara Kartal'da şimdi hedef galibiyet serisi yakalayıp, ligin zirvesine konmak. Bu yoldaki ilk engel Eskişehirspor. Beşiktaş bu akşam zorlu rakibini yenerek hem seride ikinci adımı atmak, hem de ligde taraftarı önünde ilk 3 puanına uzanmak için sahaya çıkacak. Es Es yara saracak Önemli oyuncularını kaybetmesine rağmen transferlerle kadrosunu takviye eden Eskişehirspor, 2 maçta 4 puan toplamıştı. Geçtiğimiz hafta taraftarı önünde Gençlerbirliği'ne kaybederek yara alan Kırmızı- Siyahlılar, Beşiktaş karşısında moral arıyor. İkinci haftada Galatasaray deplasmanında bir puan alan Es Es'in Olimpiyat'tan da eli boş dönmeye niyeti yok.

Beşiktaş: Tolga Serdar Sivok Franco İsmail Gökhan Atiba Veli Sosa Olcay Demba Ba T.D.: Slaven Bilic

Eskişehirspor: Boffin Kamil Birol Berkay Kaan Erkan Lawal Hürriyet Sissoko Mori Mirkan T.D.: Ertuğrul Sağlam

Haberin Devamı

***

Beşiktaş'ta son dakika

Siyah-Beyazlılar'da zorlu maç öncesinde tek eksik var. Sakatlığı devam eden Mustafa Pektemek, bu akşamkikarşılaşmada takımı yalnız bırakacak. Bilic hücum hattını Gökhan, Sosa, Olcay ve Demba
Ba'dan kurmayı planlıyor. Sezona iyi bir başlangıç yapan Ramon Motta ise Bursaspordeplasmanında olduğu gibi Eskişehirspor karşısında da yabancı kontenjanına takılacak. Sol bekte İsmail Köybaşı, sağ bekte ise Serdar Kurtuluş görev yapacak.

Eskişehir'de son dakika

Es Es, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda iki önemli oyuncusundan yoksun sahaya çıkacak. Savunmanın vazgeçilmezlerinden Jerry Akaminko ile orta sahanın dinamosu Aytaç Kara, sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Geçtiğimiz hafta gol yollarında sorun yaşayan Eskişehir'de Ertuğrul Sağlam'ın forvette Funes Mori ile Mirkan Aydın'ı oynatması bekleniyor. Erkan Zengin de bu ikiliye destek verecek.

YORUM YAZ