MENÜ

Cimnastikte zafer Kudryavtseva'nın

İzmir'in ev sahipliğinde Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen 33'üncü Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda bugün yapılan bireysel finallerde altın madalyanın sahibi Rusya'dan Yana Kudryavtseva oldu.

Cimnastikte zafer Kudryavtseva'nın

Çember (19.00), top (18.800), labut (18.916) ve kurdele (18.550) aletlerinde 75.266 puan toplayan Rus cimnastikçi üst üste ikinci dünya şampiyonluğunu yaşadı. Yine Rusya'dan toplam 74.149 puan alan Margarita Mamun gümüş madalya, Ukrayna'dan Ganna Rizatdinova ise 72.449 puanla bronz madalya elde etti.

Haberin Devamı

Bireysel kategoride 139 sporcunun yarıştığı şampiyonanın ilk iki gününde çember ve top aletlerinde Kudryavtseva, üçüncü ve dördüncü günde ise kurdele ve labut aletlerinde Mamun birincilik elde etmişti. En iyi 24 cimnastikçinin yer aldığı bireysel finallere derece yapamayan milli takım sporcularımız katılamadı. Ay-yıldızlılarda Zeynep Küsem ilk gün çember aletinde sakatlanarak turnuvaya veda etti. Dört alette yarışan tek sporcumuz Elif Zeynep Celep genel toplamda 59'uncu olurken, iki alette podyuma çıkan Selin Kılavuz çemberde 90'ıncı, topta ise 95'inci sırada yer aldı.

Türkiye yarın başlayacak grup serisiyle tarihinde ilk kez bir dünya şampiyonasında yer almış olacak. Berfin Serdil Sütçü antrenörlüğünde Ece Mumcuoğlu, Ezgi Bozdemir, Asya Nur Taş, Gülce Çağdaş, Eda Coşkun ve Burçin Neziroğlu'ndan oluşan milliler saat 15.00'te başlayacak yarışmalarda önce 5 labut, sonra ise 3 top 2 kurdele aletlerinde performans sergileyecek. Grup serisinde 31 ülkeden 184 sporcu podyuma çıkacak. Ay-yıldızlılar ilk 24'te yer alarak 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma kotasının ilk aşamasını geçmeye çalışacak.

YORUM YAZ