MENÜ

Passolig de çare olmadı

Stattaki olayları önlemek için hayata geçirilen Passolig sistemi sorunlara çare olmadı. Fatih Terim Stadı'nda Trabzonspor taraftarı, Başakşehir tribününden sahaya daldı!

Passolig de çare olmadı

Türkiye'de son yıllarda artan stat olaylarını önlemek için çok tartışılan Passolig sistemi hayata geçirildi. Bu sistem henüz oturmadığı için neredeyse her maçta tribünler boş kalıyor. Üstelik Passolig, olayların önüne geçmek için de yeterli olmuyor. Sistemin en büyük amaçlarından biri hangi taraftarın hangi tribünde oturduğunu belirlemek, karmaşanın önüne geçmekti. Ancak Başakşehir-Trabzonspor maçında iki takım taraftarları kapalı tribünde birlikte oturdu. 72. dakikada yaşanan gerginliğin ardından Bordo-Mavili bir taraftar, Başakşehirli futbolseverlere ayrılan tribünden sahaya atladı. Bu nedenle cezanın Trabzonspor'a mı yoksa Başakşehir'e mi verileceği merak konusu. Eğer Bordo-Mavili takım, bu olay nedeniyle ceza alırsa sert bir şekilde itiraz edecek.

Taraftar isyan etti


Passolig sisteminde yaşanan aksaklıklar da devam ediyor. Önceki gün oynanan karşılaşma öncesinde yine birçok sorun yaşandı. E-bileti olan birçok taraftar, turnikelerdeki sorunlar nedeniyle içeri giremedi. Bazı taraftarlar, "Yeter artık" diyerek Passolig kartlarını kırıp attı! Trabzonspor Yönetimi de Fatih Terim Stadı'nda Passolig için yeterli satış noktası kurulamamasından şikayetçi oldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 60 bin taraftarı önünde maça çıkan Fırtına'yı önceki akşam yaklaşık 8 bin kişi destekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ