MENÜ

Caner 3 gün dinlenecek

Trabzonspor maçına, ayak parmağındaki ödem kurutularak ve iğne olarak çıkan Caner buna rağmen maç boyunca ağrı çekti. Ayağı koruma altına alınan yıldız oyuncu, 3 gün boyunca idmana çıkamayacak.

Caner 3 gün dinlenecek

Sarı-Lacivertliler’de Trabzonspor karşısında sahaya çıkan ilk 11’deki en büyük sürpriz Caner Erkin’di. Başarılı sol bek, milli takımda sakatlanmış ve sağ ayak baş parmağında ödem oluşmuştu. Fenerbahçe Sağlık Ekibi Başkanı Dr. Burak Kunduracıoğlu, bu konudaki uzman arkadaşlarından görüş aldı. Ardından Caner Erkin’in ödemi kurutuldu ve iğne tedavisiyle ağrıları dindirilmeye çalışıldı. Bu şekilde sahaya çıkan 25 yaşındaki oyuncu, iğnelere rağmen maça ağrılarla başladı, ağrılarla tamamladı. Bu durum performansını da olumsuz etkiledi. Karşılaşmadan sonra ise yıldız futbolcunun sağ ayağı koruma altına alındı. Caner, dünden itibaren perşembe günü ne kadar idmanlara çıkamayacak. Sağlık ekibi ve teknik heyetin sakatlığına rağmen Caner Erkin’e forma vermesi ise tartışma konusu oldu.


Fedakarlık mı gereksiz risk mi?

Oynatılması hataydı
Caner Erkin’in Trabzonspor maçında riske edilmesi bence çok yanlıştı. Milli maçtan ciddi sakatlıkla dönen ve 50 doktora danışılarak tedavisi uygulanıp, sahaya sürülen Caner için sağlıklı bir 90 dakika olmadı. Maçın başından sonuna kadar acılar içinde oynadı. Zaman zaman ikili mücadelelerde ayağına basıldı. Bence burada ya Kadlec ya da Hasan Ali oynamalıydı. Onlar da bu görevi başarıyla yapacaklarına inanıyordu. Ancak Kartal risk aldı. Bu riskin faturasını umarız ilerleyen haftalarda ağır ödemez. Caner, pazar günü Gaziantepspor maçına iğneyle çıkarılacak. Bu yöntem doğru değil. İsmail hoca, bir an önce hatasından dönmeli ve bu oyuncuyu ilerleyen haftalardaki karşılaşmalara daha dinç çıkarmanın yollarını aramalı.

Yusuf Dursun
Anlamsız bir fedakarlıkCaner Erkin’in Fenerbahçe için önemini anlatmaya gerek yok ama Trabzonspor maçında oynama ısrarı ve iğneyle karşılaşmaya çıkması ne kendisine ne de takıma yarar sağladı. Aksine yıldız futbolcunun beklenen performansı sergileyememesi diğer futbolcuları da çok net bir şekilde etkiledi. Kuyt’ın Caner’in olduğu bölgeye destek vermesi, sağ tarafta Sarı-Lacivertliler’in aksamasına neden oldu. Bu karşılaşmada oynamasının Caner’in iyileşme sürecini de olumsuz etkilediği tartışmasız... Fenerbahçe gibi bir takım, bir oyuncusu sakatlandığında alternatifleri kullanamıyorsa o zaman bunu da sorgulamak lazım. Hasan Ali ya da Kadlec’e milyon Euro’lar kulübede oturmaları ya da idmana çıkmaları için ödenmiyor.

Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ