MENÜ

Kartal'ın planı tutmadı

İsmail Kartal, sakat sakat oynayan Caner'e daha fazla yardım gitmesi için hücum hattındaki oyuncuların pozisyonlarını değiştirdi. Ancak Kartal'ın bu planı tutmadı. Trabzon'da üç maçtır kazanan Fenerbahçe, bu kez 1 puanla yetindi.

Kartal'ın planı tutmadı

Fenerbahçe’de dün kadrodaki en büyük sürpriz Caner Erkin’di. Milli maçta sakatlanan yıldız futbolcunun Trabzonspor karşısında forma giymemesi bekleniyordu. Ancak ağrılarına rağmen Caner bu önemli maçta fedakarlık yaptı. 26 yaşındaki oyuncu, karşılaşma öncesinde yapılan iğneyle sahaya çıktı. İsmail Kartal, başarılı futbolcuya 11’de şans için hücum hattındaki futbolcuların yerlerini tamamen değiştirdi. Savunmaya daha çok gelen Dirk Kuyt, sakat sakat sahaya çıkan Caner Erkin’e yardımcı olması için dün akşam sağ kanat yerine sol kanatta görev yaptı. İsmail Kartal, Hollandalı yıldızın yerinde ise Emmanuel Emenike’yi oynattı. İki sezondur sol kanatta görmeye alışık olduğumuz Moussa Sow, bu kez ileri uçta Fenerbahçe’nin en büyük gol silahı oldu. Caner, sakat olarak oynamasına rağmen yine etkili bir futbol sergiledi. Ancak hücum hattında yapılan pozisyon değişikliği Sarı-Lacivertliler’in ofansif gücünü olumsuz yönde etkiledi.

‘Rakibin kilidini açamadık’

İsmail Kartal, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada zemini eleştirdi. Trabzon’da ilk kez böyle bir zeminle karşılaştıklarını söyledi. Genç çalıştırıcı maçla ilgili olarak ise, “Oynamak isteyen, oyunun hızını artırıp pozisyon üretmeye çalışan taraf bizdik. Vahid hocanın, Cezayir’deki felsefesini biliyorduk. Kapanarak, bizim hatalarımızdan pozisyon bulmaya çalıştılar. Topu ayağımızda tutarak, onları üzerimize çekmek istedik. Zaman zaman bunu başardık ancak defansın arkasına koşuları yapamadık. Rakibin kilidini açamadık. Zeminin de etkisiyle, kontrol bizde olmasına rağmen kazanamadık. Yine de oynadığımız futbol ve deplasmanda alınan puan nedeniyle oyuncularıma teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ