MENÜ

Gümüş adam Rıza

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromendeki madalya umudumuz Rıza Kayaalp, Dünya ikincisi oldu. 24 yaşındaki milli sporcumuz, yine 130 kilodaki en büyük rakibi Mijain Lopez'e takıldı. 4 Dünya, 2 olimpiyat altını bulunan 32 yaşındaki Kübalı'ya finalde 2-0 kaybeden Rıza gümüşte kaldı.

Gümüş adam Rıza

Özbekistan’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’na Türkiye, serbestte 40 yıl sonra kazanılan 4 madalya ve kadınlarda elde edilen tarihi bronzla müthiş bir giriş yapmıştı. Ancak önceki gün müsabakaları yapılmaya başlanan grekoromen stilde beklenen çıkış yaşanmadı. Milli takımımız, grekoromendeki ilk günü madalyasız kapatırken dün de; en büyük altın madalya umudumuz Rıza Kayaalp, yine 130 kilodaki en büyük rakibi Kübalı Mijain Lopez’e takıldı. Finalde, kariyerinde 4 Dünya ve 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki tecrübeli isim karşısına çıkan Rıza, tüm çabasına rağmen, minderden 2-0 mağlup ayrılıp, ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

Lopez’i 2011’de yıkmıştı

Kayaalp, ilk turu bay geçtikten sonra, ikinci turda Macar Balint Lam’ı, 3. turda da Estonyalı Heiki Nabi’yi 4-0’la yenerek yarı finale yükselmiş, yarı finalde de Bulgar Dimitrov’u tuşlayarak finale çıkmıştı. Rıza, kariyerinde Kübalı Mijain Lopez’le daha önce 2009 ve 2011 Dünya Şampiyonası ile 2012 Londar Olimpiyat Oyunları’nda karşı karşıya gelmişti. 24 yaşındaki milli güreşçimiz, Lopez’i 2011’de yenerek, altın madalyanın sahibi olurken, 2009 ve 2012’de de yarı finalde yenilmiş, bronz madalya elde etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ