MENÜ

Bir başka Konya: 2-0

Büyük takımları kıskandıran yeni stadı, kadrosuna kattığı yıldızları ve Passolig'e rağmen tribünleri dolduran taraftarıyla bambaşka bir Konyaspor vardı. Balıkesir'i ağırlayan Mesut Bakkal'ın ekibi iki golle kazandı, konuk ekip ise ikinci maçından da hüsranla ayrıldı.

Bir başka Konya: 2-0

Mesut Bakkal’ın, “Taraftarı sahaya oynanan pozitif futbol getirir” tezi bu sezon doğruluğunu ispatlayacak gibi görünüyor. Eskişehir deplasmanında ilk yarıyı 3-0 galip kapatabilecek bir oyun sergileyen, ancak puansız dönen Torku Konyaspor, dün Balıkesirspor’a karşı coştu. Transfer döneminde Marica, Torje, Belec, Rangelov gibi yıldız isimlere imza attıran, Hleb ve Djalma’yı elde tutan Yeşil-Beyazlılar, yeni ve görkemli stadında ilk 3 puanını aldı. Birçok maç Passolig nedeniyle sessizliğe gömülürken Yeni Konya Stadı’nda tribünler büyük ölçüde dolu ve coşkuluydu. Güzel atmosferde başlayan karşılaşmada Konya hızlı ve yerden paslarla savunmayı zorladı. Top rakipteyken ise çabuk alan daraltarak konuğu oynatmadı. Ömer Ali ve Rangelov’la iki pozisyon bulan Bakkal’ın ekibi, 29’da Torje’nin enfes volesiyle stadın siftahını yaptı: 1-0. Devre böyle tamamlandı.

Balkes’in işi zor!

İkinci yarıda ev sahibinin iştahı daha da kabardı. 50’de ceza alanına atılan topu Abdülhamit uzaklaştırmak isterken kendi ağlarını havalandırdı: 2-0. Kalan bölümde Konya vitesi artırma ihtiyacı duymadı ve son düdük aynı skorla çaldı. 4 büyükler dışında bu sezon izlediğim en iyi Süper Lig takımı Konyaspor. Balıkesir için maalesef olumlu konuşmak zor. PTT 1. Lig’de oynayamayacak çok isim var ilk 11’de. Şartlar belli, mücadeleye saygımız sonsuz ama bu yapıda ligde kalıcı olmaları gerçekten mucize gibi duruyor.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ