MENÜ

Sakıp Aytaç: Her şeyin başı vefa!

Engin Korukır'ın, "Milli Takım'a sol bek olacak" dediği Sakıp Aytaç, hocasının yüzünü kara çıkarmamak için çok çalışıyor. Antalyaspor'a transferini ve hedeflerini FANATİK'le paylaşan 23 yaşındaki oyuncu, taraftara da iddialı mesajlar veriyor: Şampiyon olmadan gitmem

Sakıp Aytaç: Her şeyin başı vefa!

Antalyaspor'un başına getirilen Engin Korukır'un olmazsa olmazlarından biriydi Sakıp Aytaç... Geçen sezon PTT 1. Lig'de 32 maçta forma giyen 23 yaşındaki oyuncu, yeteneği ve efendiliğinin yanı sıra vefalı kişiliğiyle ön plana çıkan bir isim. Kümede kalma mücadelesi veren Tavşanlı Linyitspor'un sivrilen oyuncularından olan Sakıp, özellikle ara transferin gözdesiydi. Süper Lig'den Gaziantepspor; PTT 1. Lig'den Adana Demirspor, Şanlıurfaspor gibi zirveyi hedefleyen takımlar onu bonservis ödeyerek almaya çalıştı. Ancak o takımını bırakmadı. Son haftaya kadar ligde tutmaya çalıştı. Savunmada, kanat oyuncularına göz açtırmayan, her hücumda arkadaşlarına katkı yapan Sakıp'ın performansı Tavşanlı'yı ligde tutmaya yetmedi. Ama vefasının karşılığını Antalyaspor'a transfer olarak aldı. Buraya kadarı bizim bildiğimiz, bundan sonrasını ise ondan dinleyelim;

-Neden Antalyaspor?


"Daha önce bu ligde Denizli'de oynadım, bir de Tavşanlı Linyitspor'da. Her iki takımda da imkanlar ve hedefler belliydi. Yani bazı şeyler kısıtlı olunca insan kendisini göstermekte zorlanabiliyor. Ben de bunun sıkıntısını yaşadım. Ama her zaman aynı istekle mücadele ettim ve teklifler almamam rağmen takımımı yarı yolda bırakmadım. Antalyaspor tercihim bu anlamda önemliydi. Doğru seçim yaptığımı düşünüyorum"

-Peki, alıştın mı yeni takımına?


"Alıştım, alıştım. Zaten Engin hoca çok istemişti beni. Ama ilk maçta çok kötüydüm, biliyorum. Çok güzel bir arkadaşlık ortamımız var. Bu sayede başarıya daha çabuk ulaşacağımızı düşünüyorum."

-Artık bu ligi bilen bir oyuncusun. Antalyaspor'daki hava zirveye oynamak için yeterli mi sence?
"Tek kelimeyle cevap ver dersen, 'Yeterli' derim hemen. Karşıyaka maçında sadece ben değil, takım olarak da aslında çok iyi değildik. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum; bu takım rahat rahat ilk 6'ya oynar. Şampiyon olmak için çok çalışmalıyız. Lig zor bu sene."

-Engin hoca, seni çok övüyor, "Geleceğin sol beki" diyor. Haklı mı?
"Valla bana da sürekli öyle şeyler söylüyor. Buna gerçekten inandığı için söylediği belli. Ben de onun bana olan güvenini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapıyorum."

-Milli Takım hedefin var mı yani?
"Açıkça söylemek gerekirse Gençlerbirliği'nden ayrıldıktan sonra PTT'de oynadım hep. Bu ister istemez büyük hedefler konusunda insanı karamsarlığa itiyor doğal olarak. O yüzden sezon sezon hedefler koyuyorum artık kendime. Böyle daha iyi hissediyorum kendimi. Şimdi Antalyaspor'dayım ve öncelikli hedefim şampiyonluk yaşamak. Sonrasında Süper Lig'de kendimi ispatlamak ve Milli Takım hedefine ulaşmak. Gerçekçi olmak lazım. Yaş 23 oldu. Artık 3 büyüklerde 'Oynarım' demek kolay değil."

-Şampiyonluğa inanıyorsun o zaman...
"Tabii ki. Dedim ya çok iyi bir takımız ve daha lig yeni başladı. Hazırlık döneminden yeni çıktık. Birbirimize saha içinde daha yeni ısınıyoruz. İlerleyen haftalarda herkesin korktuğu bir Antalyaspor olacak."

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ