MENÜ

Ümit Milliler veda etti: 4-3

Ay-Yıldızlılar, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 7. grupta çıktığı son maçında İsveç'e 4-3 kaybetti. Ümit Milliler, bu sonucun ardından Play-Off hakkını kaybetti ve elendi

Ümit Milliler veda etti: 4-3

Türkiye Ümit Milli Futbol takımı, 2015 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 7. grupta İsveç karşısından 4-3’lük skorla mağlup ayrıldı. Grubun 8’inci ve son mücadelesinde Hamstand Stadı’nda İsveç’e kaybeden Milliler, bu sonucun ardından Play-Off’lara hak kazanamadı ve elendi. Karşılaşmaya hızlı başlayan genç milliler, 29. dakikada Emrah Başsan’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Ay-Yıldızlılar, bu golün ardından oyunun üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Sarı-Mavililer, 34. dakikada Kristoffer Olsson’la mücadeleye dengeyi getirdi: 1-1. Oyunun ilk yarısı bu sonuçla sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısına da ev sahibi ekip hızlı başladı. Ülkesinin ilk golünü atan Olsson, 58’de skoru 2-1 yaptı. Bu sayıdan sonra karşılaşmadaki hakimiyeti iyice eline geçiren İsveç, 71’de Kristoffer Olsson’la skoru 3-1’e getirdi.

Son çaba sonuç getirmedi

Farkın açılmasının ardından teknik direktör Abdullah Ercan, 73. dakikada Muhammed Demir’in yerine Kerim Frei’yi dahil etti. Genç futbolcu, oyunun 84. dakikasında farkı bire indiren sayıyı kaydetti: 3-2. Bu golden sonra oyundaki temposunu yükselten Milliler, 86’da Enes Ünal’la skoru 3-3 yaptı. Oyuna eşitliğin gelmesinin ardından panik havasından çıkan İsveç, 90’da Oscar Hiljemark’la skoru 4-3 yaptı ve Ay-Yıldızlılar’ı turnuva dışına itti. İsveç, bu galibiyetin ardından grubu 16 puanla zirvede tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ