MENÜ

Fark var!

EURO2016 Elemeleri'nin ilk maçında karşılaştığımız İzlanda'yla aramızdaki uçurum dikkat çekiciydi. Ancak en az 30 milyon Euro'luk Arda Turan'a sahip Ay-Yıldızlılarımız, toplam değeri 33 milyon Euro olan 319 bin nüfuslu rakibe diş geçiremedi.

Fark var!

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nı evlerimizde izlemenin üzüntüsünü yeni atlatmışken yıldızlılar topluluğu A Milli Takımımız’la gözlerimizi EURO2016’ya çevirmiştik. Değişen yeni statüyle, Fatih Terim idaresinde iddialı bir şekilde hazırlandığımız A Grubu’na ise hüsranla başladık. Milliler, İzlanda karşısında tel tel dökülürken her iki takım detaylı bir şekilde karşılaştırıldığında ortaya çıkan fark hayli dikkat çekiciydi. Alman istatistik sitesi transfermakt’ta yer alan değerlere bakıldığında tam 177.9 milyon Euro’luk değer sahip millilerimiz deplasmanda olmasına rağmen maçın favorisi olarak gösteriliyordu. 30 milyon Euro’luk Arda Turan’a karşılık toplam takım değeri yalnızca 33 milyon Euro olan İzlanda’nın ülke nüfusu ise İstanbul’un birçok ilçesinden bile daha az. 319 bin kişilik İzlanda, 75 milyonluk Türkiye karşısında maç boyunca futbol dersi verdi.

Korkutan rakamlar...

Takımın en pahalı ismi 10 milyon Euro değerinde olan Gylfi Sigurdsson... Yani Swansea City forması giyen oyuncu kadrodan çıkarılsa sadece 23 milyon Euro’luk bir takıma karşı La Liga, Bundesliga gibi çok önemli liglerde forma giyen yıldız isimleri barındıran millilerimizin bu denli çaresiz bir futbol sergilemesi eleştirilere neden oldu.

AVM müşterisinden az kalabalıklar!

Bir futbol ülkesi olan Türkiye’nin İzlanda karşısında düştüğü durum, ortaya birçok kıyası da beraberinde getirdi. İstanbul’daki orta ölçekli bir AVM’ye giren günlük insan sayısından az kalabalık bir ülke karşısında bırakın direnmeyi ayakta bile kalamadık.

Haberin Devamı
YORUM YAZ