MENÜ

Bruma'nın hâyâli Premier Lig

Galatasaray'ın Portekizli genç futbolcusu Bruma, sarı-kırmızılı takımda forma giydiği için mutlu olduğunu belirterek, Galatasaray'la büyük başarılar yakaladıktan sonra Premier Lig'nde oynamayı hayal ettiğini söyledi.

Bruma'nın hâyâli Premier Lig

Geçen sezon katıldığı sarı-kırmızılı takımda talihsiz bir sakatlık yaşayarak, sezonun ikinci yarısında forma giyemeyen Bruma, Galatasaray Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.
Yeni sezon öncesinde sakatlıktan kurtularak, sezona etkili bir başlangıç yapan Portekizli oyuncu, "Galatasaray’dayım ve burada olmaktan çok mutluyum. Kafamda, çok çalışıp Galatasaray’a yararlı olmak var. Bunun için de düzenli forma giymeliyim. Önümüzde çok önemli maçlar var. Şampiyonlar Ligi’nde ve Süper Lig’de önemli maçlara çıkacağız ve bu maçlarda takıma katkı vermeliyim" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda gösterdiği performansla Galatasaray’ın yanı sıra İngiliz kulübü Tottenham’ın da dikkatini çeken Bruma, sarı-kırmızılı takımı seçmiş olmasına rağmen Premier Lig hedefinden vazgeçmediğini aktardı. Genç hücum oyuncusu, her futbolcunun İngiltere’de forma giymeyi isteyeceğinden bahsederek, şunları kaydetti:
"Galatasaray’ı seçmendeki en büyük sebep Şampiyonlar Ligi’nde oynaması ve Avrupa’nın önde gelen takımlarından bir tanesi olmasıydı. Ayrıca Fatih Terim’in beni çok istediğini biliyordum. Kulübün bana göstermiş olduğu ilgi de çok fazlaydı ve bu ilgiden etkilendim. Zaten biraz araştırınca Galatasaray ve İstanbul ile ilgili güzel şeyler duyarsınız. Diğer bir yandan da her futbolcu Premier Lig’de oynamak ister ama şu dönemde Galatasaray benim için çok daha iyi bir tercihti. Premier Ligi hedefini bırakmış değilim. Fakat öncesinde hedefim Galatasaray’la büyük başarılar yakalamak."

"Bütün maçlarda sahaya çıkmak için çalışacağım"

Galatasaray’ın üç kulvarda mücadele ettiğini aktaran 19 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

"Maç sayısı anlamında ortaya bir hedef koymak çok doğru olmaz. Bütün maçlarda sahaya çıkmak için çalışacağım. Takım olarak dördüncü yıldızı sezon sonunda takmak istiyoruz. Ayrıca Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Yine Türkiye Kupası’nı geçtiğimiz sezon olduğu gibi kazanmak istiyoruz. Bu hedeflere giderken maksimum seviyede takıma yardım etmek için çalışacağım."

"Fatih Terim’in gidişi beni çok olumsuz etkiledi"

Geçen sezon yaşadığı çapraz bağ sakatlığının ve takımdaki teknik direktörlük değişikliğinin kendisini olumsuz etkilediğini anlatan Bruma, şöyle devam etti:
"Geçen sene baktığımızda iyi maçlarım da oldu, kötü maçlarım da. Yeni gelmiştim ve kısa süre sonra bir teknik direktör değişikliği yaşandı. Açıkça söylemek gerekirse Fatih Terim’in gidişi beni çok olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz sezon çok şanssız bir sakatlık yaşadım ve sezonu kapattım. Bu sene ise takımın başına sayın Prandelli geldi. Kendisinin iletişimi çok kuvvetli ve bana çok yardımcı oluyor. Sahada ne yapmam gerektiğini bana ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. Benim görüşüm bu senenin geçtiğimiz sezondan en çok daha iyi olacağı yönünde. Ben kapasitemi ve saha çinde neler yapabileceğimi biliyorum."

Bruma, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Cesare Prandelli’nin kendisinden beklentilerinin farkında olduğunu dile getirerek, "Hocanın benden beklentileri büyük, bunu biliyorum. Kapasitemin farkında. Kilit nokta, sorumluluk almam. Özellikle üçüncü bölgede, birebirde rakibi geçmemi ve rakibin arkasına koşular yapmamı istiyor. Ofansta takıma maksimum oranda katkı vermem gerektiğini söylüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Daha iyiye gittiğimi düşünüyorum"

Portekizli futbolcu, son vuruşlarda etkisiz kaldığı yönündeki eleştirilerin farkında olduğunu ve eksiklerini kapatmak için özel çalışmalar yaptığını söyledi.

Sürekli kendisini geliştiren bir futbolcu olduğunu aktaran Bruma, eleştirilerle ilgili bir sıkıntısı bulunmadığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Öğrenmeyi seven bir insanım.Çok genç bir oyuncuyum. Fiziksel anlamda her sene daha iyiye gidiyorum. Bu sene kendimi geçen seneye göre daha güçlü hissediyorum. Seneye daha da güçlü olacağım. Diğer konuya gelince, herkes gol atmak ister ve her futbolcu gol kaçırdığında üzülür. Bu konuda da özel çalışmalar yapıyorum ve daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. Ama eleştiri yaparken benim genç bir futbolcu olduğum unutulmamalı."
Portekiz Milli Takımı’ndan takım arkadaşı Real Madridli Cristiano Ronaldo’ya benzetilmesinin kendisi açısından gurur verici olduğuna değinen Bruma, "Benim en büyük idolüm Ronaldo. Bana göre dünyanın en büyük oyuncusu. Saha içinde onun yaptıklarını yapmaya çalışıyorum ve açıkçası onu taklit etmeyi seviyorum. Ronaldo’ya benzetilmek ve onunla kıyaslanmak çok önemli, hatta bir futbolcunun gelişimi için çok da yararlı diye düşünüyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ