MENÜ

Nerede kalmıştık?

Fenerbahçe rekorlar kırdığı, bitime 3 hafta kala zaferini ilan ettiği sezon sonrası, yeni maratona da şampiyon gibi başladı.

Nerede kalmıştık?

Sarı-Lacivertliler, Fransa’dan yorgun ve moralsiz dönen Karabük’ü, Afrikalı yıldızlarıyla yıktı. Emenike ve Sow’la iki kez öne geçip, iki kez rakibine yakalanan Fener’de bitirici hamleyi Webo yaptı. Kamerunlu’nun müthiş kafası, kaleci Aykut’un amatörce hatası 3 puanı getirdi. Gecenin merak edileni ise Diego Ribas’tı. Brezilyalı klas hareketleriyle, “Ben bu takıma renk katarım” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Gecenin adamı o!

Çift kupalı şampiyon, Süper Kupa zaferinin ardından sezonun ilk maçını da hedeflediği gibi geride bıraktı. Avrupa yorgunu Karabükspor karşısında maça hızlı başlayan ve daha diri olan Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren kontrolü ele geçirdi. Sarı-Lacivertliler’in kadrosunda sürpriz, sistemde de bir değişiklik yoktu. 8. dakikada Kuyt’ın müthiş asistinde Emenike ile golü erken bulan ev sahibinde tüm çarklar tıkır tıkır işliyordu ki, 35’te Kumbela’nın eşitliği sağlaması durumu değiştirdi. Fenerbahçe, rakibine daha fazla pozisyon verirken, hücumda da aksamaya başladı. Bilindik dizilişiyle sahada mücadele veren İsmail Kartal’ın öğrencileri, ikinci 45’e de üstün başladı.

Webo klasiği

Orta alanda yüksek pas yüzdesiyle oynayan Fenerbahçe, Karabükspor’u kendi yarı sahasına hapsetti. Ancak ‘Son Şampiyon’ pozisyon üretmekte zorlandı. Meireles ve Caner’in uzaktan etkili şutlarıyla gole yaklaşan Fenerbahçe, 53’te Karabükspor savunmasının hatasında golü buldu. Erkan’ın hatalı pasında Sow, topu ağlara yolladı: 2-1. Bu dakikalarda etkili olan Sarı-Lacivertliler, 67’de Kadlec’in kendi
kalesine attığı golle büyük şok yaşadı: 2-2. 74’ten sonra risk alan İsmail Kartal, Kadlec-Webo değişikliğiyle kazanmaktan başka düşüncesinin olmadığını gösterdi. Bu değişikliğin ardından Topal, savunmaya daha çok yerleşirken, yalnızca golü düşünen Fenerbahçe, rakibine baskıyı tekrar kurdu ve aradığı golü 81’de Webo’nun kafa vuruşuyla buldu: 3-2.

Haberin Devamı

Raul’dan müthiş performans

Orta alanda Emre-Meireles ikilisinin etkinliği, Karabük savunmasının hataları Fenerbahçe’nin galibiyetinde önemli unsurlardı. Diego ilk resmi sınavında beklentileri karşıladı. Ancak geceye damgasını vuran
isim kuşkusuz yaptığı kritik değişikliklerle İsmail Kartal’dı.

Sedat Hardal

YORUM YAZ