MENÜ

Cardozo kanatlandırır

Trabzonspor, Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında ağırladığı güçsüz Rus rakibi Rostov'u, Medjani ve Cardozo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Rahat bir galibiyet alan Fırtına, rövanş öncesi gruplara kalma yolunda büyük bir adım attı.

Cardozo kanatlandırır

Her ne kadar Vahid Halilhodzic, “Elersek sürpriz olur” açıklaması yapsa da Rostov maçının Trabzonspor açısından rahat geçmesi bekleniyordu. Öyle de oldu. Bordo-Mavililer, ilk 11’de 6 yeni oyuncunun da olmasının etkisiyle maça tutuk başlasa da sonradan açıldı. Önce 37. dakikada Carl Medjani, korner sonrası oluşan karambolde ağları sarstı. Bu gol, Rostov’un gardını düşürdü. Fırtına’nın atakları sıklaştı. Beklenen ikinci gol 73. dakikada geldi. Cardozo, savunma oyuncusu Bastos’un büyük hatasında araya girerek klasına yakışır bir vuruşla golünü attı. Trabzonspor, maç boyunca rakibine fazla pozisyon vermezken, özellikle ikinci yarıda önemli fırsatları harcadı. Bordo-Mavililer sahadan 2-0 galip ayrılsa da çok daha farklı bir skora da ulaşabilirdi.

Avrupa Ligi’nde 23. golü!

Haberin Devamı

Benfica’dan 5 milyon Euro’ya transfer edilen Oscar Cardozo, Bordo-Mavili formayla çıktığı ilk resmi maçta ağları sarsmayı başardı. Paraguaylı golcü böylece kariyerindeki 23. Avrupa Ligi golünü atmış oldu. Tecrübeli forvet, futbol hayatını sürdüren oyuncular arasında Avrupa Ligi tarihinin en golcü ikinci futbolcusu olma unvanını da ele geçirdi. Cardozo karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, “Bizim için çok önemli bir maçtı. Gol attığım için
mutluyum ama 2-0 kazandığımız için daha da mutluyum. Taraftarın desteği de inanılmaz. Onlara teşekkür ediyorum. Tur için büyük bir avantaj elde ettik ama bu iş daha bitmedi” diye konuştu.

YORUM YAZ