MENÜ

Tuğba Koyuncu da elendi

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı Türk atletler için kötü geçmeye devam ediyor. Gamze Bulut, Esma Aydemir, Batuhan Altıntaş ve Yavuz Can'ın ardından dün de Tuğba Koyuncu genel klasmanda 28. olarak turnuvaya erken veda etti.

Tuğba Koyuncu da elendi

İsviçre’de düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası Türk atletler adına yine kötü geçmeye devam ediyor. İlk günde sadece Tarık Langat’ın finale yükselmesiyle yüzümüz gülen turnuvada bir hayal kırıklığı da Tuğba Koyuncu’da yaşandı. Kadınlar 800 metrede milli atlet Tuğba elemeleri geçemeyerek şampiyonaya veda etti. Letzigrund Stadı’ndaki sabah seansında 800 metre yarışı, 4 seri halinde koşuldu. Dördüncü seride mücadele eden Tuğba 2:09.05’lik zamanıyla 8’inci ve son sırada bitirdiği serisinin ardından genel klasmanda 28’inci oldu ve yurda erken dönüş yapanlar arasına katıldı. Büyük Britanya’dan Alison Leonard 2:01.47’lik derecesiyle zirvede yer aldı. Kadınlar 800 metre yarı finali bugün, finali ise cumartesi günü koşulacak.

Elenen 5. isim oldu

Büyük umutlarla boy gösterdiğimiz turnuvada Tuğba Koyuncu, ülkemiz adına elenenen 5. isim oldu. İlk günkü yarışlarda 2012 yılında iki gümüş madalya kazanan Gamze Bulut 1500 metre serisinde sonuncu olarak havlu atmıştı. Esma Aydemir de 1500 metre klasmanında 9. olarak bir üst tura çıkamamıştı. Batuhan Altıntaş ve Yavuz Can ise elemeleri dahi aşamadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ