MENÜ

Süleyman Seba vefat etti

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Süleyman Seba vefat etti

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

SÜLEYMAN SEBA KİMDİR?

5 Nisan 1926 yılında Sakarya'ya bağlı Hendek ilçesinin Soğuksu köyünde dünyaya geldi. Annesi Nazlı, Babası Ali Rıza Bey'in oğludur. Kabataş Erkek Lisesi'nde okurken oynadığı futbol, dönemin genel kaptanı Sadri Usuoğlu ve Şeref Başkanı Hakkı Kaptan'ın (Yeten) dikkatini çeker. 1944 yılında bu ikili kendisini Beşiktaş'a getirir. 1954 yılına kadar Siyah-Beyazlı renkler altında kulübe futbolcu olarak hizmet verir. Bu tarihten sonra sakatlanarak futbolu bırakır. O zamanki adıyla Mithatpaşa olan stadın 1947'de oynanan ilk maçında Beşiktaş'ın, İsveç'in AIK takımını 2-1 yenerken ilk golü kaydeder ve tarihe bu statta ilk golü atan futbolcu olarak geçer. 1957 yılında çok sevdiği kulübe Genel Kurul üyesi olarak katılar. 1963 yılında ise yönetim kurulunda ilk kez görev alır. 1976 yılının sonlarına doğru zamanın ağır topları olarak bilinen dostları ile "İdealist Grubu" kurarak Beşiktaş'ın başkanlığı için ilk adımı atar. Tam 8 yıl grubun başkanı olarak görev yapar ve bu arada iktidarın icraatlarını yakından takip eder.

BEŞİKTAŞ'A REFORM GETİREN İCRAATI

Süleyman Seba, 1984 yılında Elmadağ'daki Şan Sineması olarak bilinen yerde gerçekleştirilen tarihi kongrede rakibi Mehmet Üstünkaya'ya 85 oy fark yaparak Beşiktaş Kulübü başkanı seçilir. O tarihten 2000 yılı Mart ayına kadar tam 16 yıl iktidarda kalır. Başkanlık döneminde 21 kupa kazanmıştır Beşiktaş. Bunun 5'i Türkiye Lig'i olmak üzere, 4 Cumhurbaşkanlığı, 5 Türkiye Kupası, 2 Başbakanlık ve 6'sı TSYD Kupalarıdır. Beşiktaş'ı, döneminde saha dışı başarıları ile, bir gayrimenkul zengini de yapar. Akaretler kulüp binası, Fulya Stadı kamp tesisleri, Beşiktaş Plazaları, Pendik ve Çilekli tesisleri, Beşiktaş Koleji önemli yapıtları arasındadır. Ayrıca yine döneminde Beşiktaş İnönü Stadı 49 yıllığına siyah-beyazlı kulübe devredilir. Gordon Milne'nin teknik direktörlüğü döneminde üç kez üst üste gelen ve efsane takım adını alan, içinde bir de namağlup Türkiye Lig'i şampiyonluğu bulunan takımın başkanı olarak da tarihe geçer. 16 yıllık başkanlık koltuğunda otururken 12 yıl kulübe başkanlık yapan Abdullah Ziya Kozanoğlu'nun da rekorunu kırar.

İSTANBUL, (DHA)

Beşiktaş Kulübü internet sitesinden Süleyman Seba için başsağlığı mesajı yayınladı. İşte o mesaj;

Beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece Beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi Süleyman Seba, bundan böyle gönüllerimizin bir parçası olarak tüm Beşiktaşlıların içinde yaşayacak... Hatıraları ise asla akıllarımızdan çıkmayacak.

Süleyman Seba'nın adı, her Beşiktaşlı için gurur duyduğu büyük bir değer olarak hem gönüllerimizin hem de tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazıldı.

Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın toprağı bol, ruhu şad olsun... Tüm hakkımız kendisine helal olsun...

Süleyma Seba'ya Allah'tan rahmet, tüm Beşiktaş Camiasına, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ