MENÜ

Diego'nun zamana ihtiyacı var

Sheffield United maçında 65 dakika sahada kalan Brezilyalı yıldız, verdiği akıl dolu paslar ve şık hareketleriyle dikkatleri çekmişti. Fenerbahçe'yi adım adım takip eden arkadaşlarımıza Diego'yu sorduk...

Diego'nun zamana ihtiyacı var

Gördüğü ilgiye hâlâ inanamıyor. Henüz takıma alışamadı. İkili mücadelelerde ayakta kalabilmek için güçlü olmalı. Gerçek Diego'yu, Süper Kupa finalinde göreceğiz.

Geçen yazımda, Diego Ribas için aranan kan demiştim. Bu sözümün de arkasındayım. Ancak görünen o ki, Brezilyalı futbolcu hala rüyada, kendisine gösterilen yoğun ilgiye hala inanamıyor. Bunun yanı sıra onu biraz yorgun da gördüm. Henüz takıma alışmadı. Diego'nun büyük eksikliği de kuvvetli değil. Sambacı iyi paslar atıyor ama, güçlenmesi lazım. İkili mücadelelerde ayakta kalabilmesi ve rakiplerine üstünlük sağlayabilmesi için daha güçlü olmalı. Sheffield United karşılaşmasında da takıma adına olumlu işler yaptı. Ersun Yanal ısrar ediyor ve doğrusunu da yapıyor. Gerçek Diego'yu, Galatasaray'la oynanacak Süper Kupa Finali'nde izleyeceğimize inanıyorum.

Yusuf Dursun

İlk iki hazırlık maçına baktığımızda, uyum sürecinde olduğu ortada. Hocası, ondan en iyi verimi almaya çalışıyor. Fizik gücü ise takıma göre şu an alt seviyelerde.

Sepahan ve Sheffield United karşılaşmaları kriter olmasa da bu iki karşılaşmaya göre Diego'yu değerlendirdiğimizde uyum sürecinde olduğu ortada... Teknik direktör Ersun Yanal, sezon içinde Sambacı'dan en fazla verimi almak için iki maçta da orta alanının tüm bölgelerinde denedi. Bugünkü Sevilla mücadelesi, onunla ilgili yorumların daha netleştirilmesini sağlayacaktır. Diego'nun üst düzey tekniği, beklenmedik sürpriz pasları herkesi kendisine hayran bıraksa da; şu bir gerçek ki, takım arkadaşlarına göre fizik gücü şu an alt seviyelerde. Süper Ligde Fenerbahçe'ye karşı rakiplerin ekstra motivasyonla oynandığını düşünürsek, sert futbol Sambacı'nın işini zorlaştırabilir.

Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ