MENÜ

'Korkutan Konya'

Konyaspor geçen sezonu Mesut Bakkal'la mutlu bitirdi...

'Korkutan Konya'

Hollanda kampında Mesut hocayla hem dertleştik hem de sohbet ettik. Çünkü Türk futbolunun içinde bulunduğu durumun iç açıçı olmadığı bir gerçek. Baksanıza takımlar formalarına sponsor bulamama noktasındalar. Yayın geliri olmasa iflasın eşiğindeler. Her şeye rağmen borçlarını azaltan ve kesenin ağızını da açmaya başlayan Konyaspor’un kampından yeni sezona kadar birçok bilinmeyeni her
zamanki sevecenliği ve kahkalarıyla anlattı Mesut Bakkal.

‘Yönetim yıldız yağdırdı’
-Önce kamptan kısaca başlayalım...
“Temmuz’un 5’inde sezonu açtık. Davraz’da başladık. 21’inden itibaren Holllanda’da çalışıyoruz. Hemen hemen birkaç mevkii hariç tam kadroyuz. Bir kaleci ve bir de stoper mevkisine transfer çalışması yapılıyor. Kalmasını istediğimiz oyuncular takımda kaldı. Almak istediğim oyuncular da alındı. Marica ve Rangelov ile hücum hattı gücüne güç kattı. Yönetime teşekkür etmek isterim,
kaliteli oyuncu almak için maksimum gayret gösterdiler, fedâkarlık yaptılar.”

-Çıta daha yüksekte o zaman bu sezon...

“Geçen yıl Türkiye ortalamasının üzerinde taraftar desteğimiz vardı. Bunda takımın rakip kaleye hücum eden, zevk veren futbolu etkendi. Şimdi hedef yeni stadyumla daha iyi takım olmak. Hleb, Hasan Kabze, Torje, Djalma, Ali Turan gibi isimler tecrübelerini daha fazla ortaya koyacak. Rakiplerimiz bizden korkacak.”

-Nasıl bir Konyaspor izleyeceğiz?
“Ofansif gücü yüksek ve taraftarı oynadıgı futbolla tribünlere çeken bir Konyaspor olacak sahada. Kimse kusura bakmasın bunu söylemeden geçmeyeceğim. Sen maça gol yememek için çıkarsan ve oyun anlayışın bu olursa taraftar da stada gelmez. Ben 4 forvetle oynuyorum. Şampiyon Fenerbahçe’ye bakın. Hücüm gücü ve gelen başarı ortada.”

‘Yanal’ın felsefesi’
-Bu anlayışta Ersun Yanal’la çalışmış olmanızın etkisi var mı?
“Var tabii ki... Hatta bununla ilgili bir anımı paylaşayım. Gençlerbirliği’ndeyiz ve Fenerbahçe’ye karşı kupa maçı oynuyoruz, 3-2 de öndeyiz. Ben Ersun hocaya dedim ki, ‘Çok baskı yedik savunmaya adam alalım’. ‘Sen dur’ dedi Ersun hoca ve öne bir forvet daha attık. Topu orada tutunca 4. golü attık. Ersun hocanın oyun felsefesi budur, kesinlikle geri çekilmez. Şimdi ben de yardımcılarıma aynı felsefeyi benimsetiyorum.”

‘Futbolcular hoca gönderiyor’
-Sizce futbolda niye başarımız yok?
“Bence her kulüp kendi anayasasını koymalı. Üzülerek söylüyorum. Bugün kulüplerde teknik direktör gönderen futbolcular var. Çok acı bir durum. Böyle bir ortamda siz futbolcuyu nasıl çalıştırırsınız. Maalesef böyle oyuncuları dinleyen yöneticiler var.”

‘Diplomasızlar çalışmasın’
-Teknik direktörlerle ilgili sorunlar nedir ülkemizde?

“Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun tekrar geri getirilmesini istiyorum. Bir hoca ile sözleşme feshetmeden diğer hocayla anlaşma yapılmamalı. Ayrıca hocalara getirilen çalışma sınırlaması kulüplere de getirilmeli. Diplomasız adamlar çalışmasın. Sahanın kenarında başkası var, röportajı başkası yapıyor. Resmen komedi. Ben niye 30 bin TL verip Pro-Lisans aldım!”

Tunç Kayacı



Haberin Devamı
YORUM YAZ