MENÜ

Bu adama dikkat: Clasie

De Telegraaf yazarı Marcel van der Kraan, rakibimizi masaya yatırdı: Hollanda ekibi, Beşiktaş maçı öncesi önemli oyuncularını başka kulüplere kaptırdı. Buna rağmen takımın genç oyuncuları, ilk maçta önemli bir koz olabilir. Feyenoord'un en dikkat çekici yıldızı ise takım kaptanı Jordie Clasie

Bu adama dikkat: Clasie

Feyenoord, Beşiktaş’a genç ve yetenekli oyuncularıyla sürpriz yapabilir. Tıpkı Hollanda Milli Takımı’nın, Brezilya’daki Dünya Kupası’nda yaptığı gibi. Oradaki yıldızlar Feyenoord altyapısından yetişmişti. Onları fazla tanıyan yoktu; Stefan de Vrij, Darly Janmaat, Bruno Martins İndi, Jordie Clasie ve Terence Kongolo. Ancak tüm dünyayı şaşırttılar. Bu futbolcular, Vlaar ile birlikte Hollanda’nın defansını oluşturdular. Şimdi ise transfer oldular. De Vrij Lazio’ya, İndi Porto’ya ve Janmaat Newcastle’e. Porto Clasie’yi de istiyor fakat Feyenoord, Beşiktaş maçında ondan çok şey bekliyor. Clasie çok önemli bir değer. Feyenoord’un Wesley Sneijder’i diyebiliriz.

Haberin Devamı

Sneijder'in kopyası

Clasie de kısa boylu. Sneijder gibi oyun zekası mükemmel ve pas trafiği de ortalamanın üzerinde. Dünya Kupası’nda da orta sahada beyin görevini üstlendi. Feyenoord, geçtiğimiz 2 hafta içinde 34 milyon Euro'ya yıldız oyuncularını başka kulüplere gönderdi. Hatta takımın en önemli kozu, golcü Pelle de, Koeman ile birlikte Southampton’a gitti. Pelle, Feyenoord formasıyla 2 sezonda toplam 52 gol attı. Böylesine önemli bir golcünün yerini henüz yönetim dolduramadı. Bu belki bu turda Beşiktaş’ın en büyük şansı. Savunmadaki isimlerin yaş ortalaması aşağılarda. Bir tek yeni transfer Boulahrouz 32 yaşında. Aynı zamanda Chelsea ve Hamburg’daki tecrübelerini de takımına katacaktır. Boulahrouz ile birlikte defansın göbeğinde Joris Mathijsen görev alacak. Diğer oyuncuların tamamı genç ve tecrübesiz. Ancak benden uyarması, Beşiktaş onları kesinlikle hafife almamalı; Çünkü İspanya da finallerde gençlerimizi fazla tanımıyordu ve Hollanda 5-1 kazandı.

Haberin Devamı

Elbette baskı çok

Feyenoord’un en önemli oyuncuları içinde kuşkusuz 20 yaşındaki sol açık Jean-Paul Boetius de çok önemli. Bu gence Beşiktaş gerçekten de önlem almalı. Feyenoord’da baskı var mı? Evet, hem de çok çünkü Kırmızı-Beyazlılar her maçı 50 bin kişinin önünde oynuyor. Feyenoord taraftarı takımın Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmasını istiyor. Camia ayrıca yönetimin bir an önce yeni oyuncular almasını istiyor. Kulüp yönetimi ise bunu biliyor fakat aynı zamanda şu an kadroda yer alan gençlere güveniyor. Feyenoord Avrupa’nın en iyi altyapısına sahip. Hiçbir kulüp Feyenoord kadar genç yetenek keşfetmiyor. Dünya Kupası’nda Hollanda forması giyen tam 10 Feyenoord altyapısında yetişmiş futbolcu vardı. Bu yüzden tekrarlıyorum, Feyenoord’un gençlerine dikkat!

YORUM YAZ