MENÜ

Sanık Messi!

Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi bir yılda toplam 53 milyon Euro vergi ödedi ancak sanık sandalyesine oturmaktan kurtulamadı.

Sanık Messi!

Barcelona'ya bağlı Gava Savcılığı flaş bir karara imza atarak Messi hakkında vergi kaçakçılığı suçlaması ile açılan davanın devamına karar verdi. Savcılığın aldığı bu kararla Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi tekrar sanık sandalyesine oturacak. Messi'nin maliyeye ödediği 5 milyon Euro'luk vergi cezasının O'nun sanık sandelyesine oturmasını engelleyemeyeceğinine kanaat getiren mahkemenin önümüzdeki günlerde yıldız futbolcunun mahkeme önüne çıkacağı tarihi kamuoyuna açıklayacak.

Barcelona Savcılığı tarafından daha önce de mahkemeye çıkarılan Lionel Messi ile babası Jorge Horacio Messi, 2007, 2008 ve 2009 yıllarındaki gelir vergisi beyanlarında 4 milyon Euro'yu aşan usulsüzlük yaptığına kanaat getirmişti. Katalan gazetesi Lavanguardia geçtiğimiz günlerde geçtiği bir haberde ise, Messi'nin 1 senede İspanyol maliyesine 53 milyon Euro ödediğini vurgulayarak, Barcelonalı futbolcunun İspanya'da bireysel gelir vergisi rekortmeni olduğunu duyurmuştu.

Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ