MENÜ

Salih'ten ilk gol!

Salih Uçan, Roma'nın Endonezya U-23 formasıyla oynayacağı hazırlık maçında forma giydi ve 13. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Salih'ten ilk gol!



İtalya'nın Serie A takımlarından AS Roma'nın Fenerbahçe'den kiraladığı Salih Uçan, Endonezya 23 Yaş Altı Milli Takımı'yla yapılan ilk hazırlık maçında ilk 11'de forma giyme şansı buldu. Roma'nın, rakibini 3-1 yendiği karşılaşmada Uçan 1 gol kaydetti.

Sarı-kırmızılı başkent ekibi, sezon öncesi ilk hazırlık maçını, Endonezya 23 Yaş Altı Milli Takımı'yla İtalya'nın Rieti kentindeki Manlio Scopigno Stadı'nda yaptı.
Teknik Direktör Rudi Garcia, Roma Genel Direktörü Mauro Baldisso'ninin, geleceğin yıldız futbolcularından biri olarak gördüğü, kulübün CEO'su Italo Zanzi'nin ise "Genç bir yetenek" olarak nitelediği Salih
Uçan'a ilk 11'de yer verdi.

Takımın efsane kaptanı Francesco Totti ile takımın yeni transferlerinden Ashley Cole ve Urbi Emanuelson gibi oyuncular da ilk 11'de yer alanlar arasındaydı.
Yeni takımında ilk kez sahaya çıkan Uçan, 48 numaralı formayı seçmesine rağmen, bu maçta 6 numaralı formayı giymek zorunda kaldı. Bunun nedeni ise, 48 numaranın, henüz resmen İtalya ligi kayıtlarına geçmemiş olması olarak açıklandı.

Her iki yarıda da Roma'nın üstünlüğünü koruduğu karşılaşmanın 7'inci dakikasında gelen golü Alessandro Florenzi, 12'nci dakikadakini Salih Uçan, 43'üncü dakikadakini ise Marco Borriello kaydetti. Endonezya ekibinin golü ise 56. dakikada Rasyid Bakri'den geldi.

Garcia, maçın ikinci yarısında ise takımın genç oyuncularına sahada yer verdi.
Öte yandan, tribünlerde yerlerini alarak, takımlarını coşkulu tezahüratlarla destekleyen Romalı taraftarların, İsrail'in saldırısı altında olan Filistin'e destek olmak için bu ülkenin bayrağını açtığı görüldü.

UÇAN'A ÖVGÜLER

Maçın ardından Roma ekibinin resmi kanalı Roma Channel'a konuşan Teknik Direktör Rudi Garcia, yeni transferleri Uçan ve Cole'ün sahadaki performanslarını çok beğendiğini söyleyerek, "İkisi de sahada inanarak ve çok istekli oynadılar" dedi. Takımı sahada çok iyi gördüğünü dile getiren Garcia, gelecek hafta gidecekleri Amerika kampına kadar çok çalışmaları gerektiğini de belirtti.

Garcia, taraftarın desteğinin kendilerini çok memnun ettiğini de ekleyerek, "Taraftarlar endişe etmesin, onlara bu sezon güzel şeyler yaşatacağız" dedi. Uçan hakkında yorumu sorulan oyuncu Radja Nainggollan ise, "Kaliteli bir futbolcu olduğu açık. Çok genç ve gelecekte çok önemli bir futbolcu olabilir. Umarım takıma katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ