MENÜ

Semih Kaya: Sabri ağabey için üzgünüz

Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya, yeni teknik direktörleri Cesare Prandelli yönetiminde iyi bir sezon geçirerek şampiyonluğa ulaşmak istediklerini söyledi.

Semih Kaya: Sabri ağabey için üzgünüz

Semih Kaya, genç takım arkadaşları Emre Can Coşkun ve Emre Tosun ile Avusturya’nın Windischgarsten bölgesinde kamp yaptıkları otelde düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli futbolcu, yeni teknik direktörleri Cesare Prandelli ve ekibiyle bir hafta önce tanıştıklarını belirterek, "Çok sıcakkanlı olduklarını düşünüyorum. Hocamızın, genç arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve büyüklerimizle inanılmaz derecede iyi ilgilendiğini gördüm. Kaliteli biri olduğunu düşünüyorum. Bir haftadır bize yansıttığı bu. Umarım çok şey katar bize. İnşallah güzel bir sezon geçirir ve onunla beraber 4. yıldızı takarız. Takımımda başarıya aç bir arkadaş grubumuz var. Ben böyle güzel arkadaş ve kardeşlerimizle iyi bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımda sözleşmesini 2018 yılına kadar uzattığı için mutlu olduğunu vurgulayan Semih Kaya, "Yuvamda kaldığım için mutluyum. Sonuçta Galatasaray’ın yetiştirdiği çocuklarız. Kağıt üzerinde netleşmesi için böyle bir anlaşma yapıldı. Sonuçta ben Galatasaray camiasına ve kulübüne sözleşme olmasa da gönülden bağlıyım" ifadelerini kullandı.

Semih Kaya, kamp çalışmalarının güzel ve yorucu geçtiğini dile getirdi.

Sabri Sarıoğlu’nun kampa alınmaması
Semih Kaya, takım kaptanlarından Sabri Sarıoğlu’nun kampa alınmamasına takım olarak üzüldüklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Sabri Ağabey için söylenecek fazla bir şey yok. Sonuçta kendini Galatasaray Kulübü’ne adamış bir ağabeyimiz. O da bizim gibi altyapıdan çıkmış biri. Tabii ki takım olarak da üzgünüz ama futbolun içinde böyle şeyler oluyor. Eğer bir futbolcuysanız, bunlara normal bakmanız gerektiğini düşünüyorum. Yönetimimiz ve hocamız böyle bir karar almış, bizim bu konu üzerine söyleyecek fazla bir şeyimizin olduğunu düşünmüyorum."
Türk sporunda yaşanan gerginlik ve Fenerbahçe ile içinde bulundukları rekabetle ilgili bir soru üzerine, sağduyu çağrısında bulunan Kaya, "Atatürk, ’Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ demiş. Biz öyle olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızdan da ricamız o şekilde davransınlar. Derbi maçlarında ölen insanlar oldu. Çok aileler acı çekti. Çok ailenin, anne, baba ve kardeşlerin canı yandı. Biraz daha sağduyulu olalım. Maçları spormuş gibi izleyelim. Bizim temennimiz bu, inşallah bu sezon öyle olur. Her ne kadar iki takım da 4. yıldızı takmak istiyorsa da biraz daha sakin olalım. Birbirimizi kırmayalım. Benim tek ricam bu. Hak eden kimse 4. yıldızı o takar."

"Ameliyat olmadan önce sol gözüm yaklaşık yüzde 50 görüyordu"

Geride kalan sezonun sonunda sol gözünden ameliyat olan Semih Kaya, bu gözündeki görme yetisinin arttığını aktararak, "Ameliyat olmadan önce sol gözüm yaklaşık yüzde 50 görüyordu. O şekilde futbol oynuyordum. Sezon sonu milli takım vardı. Sağ olsun Fatih (Terim) Hocam ameliyat olmamı söyledi ve izin verdi. Başarılı bir ameliyat oldum. Şu an yaklaşık yüzde 70 görmeye ulaştım. Yüzde 20 daha artacağını düşünüyorum. Doktorlar biraz daha temkinli olmam gerektiğini söylediler. Yaklaşık 10 gün daha topa kafa vurmamam gerektiğini belirttiler. Ben de söyledikleri şeyi dikkate alıyorum. Belki ilk hazırlık maçında oynamayacağım ama ikinci maçta en iyi şekilde oynamaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Stoper mevkisinde görev yapan Semih Kaya, skora katkı anlamında eksiklikleri olduğunu düşündüğünü anlatarak, bu yönünü geliştirip, güzel bir sezon geçirmek istediğini dile getirdi.

Emre Can Coşkun: "Burada olmaktan çok mutluyum"
Genç futbolcu Emre Can Coşkun da kampa alındığı için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Bize bu kampta yer verdikleri için ilk önce hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Böylesine kaliteli oyuncularla ve teknik heyetle çalışmanın bizim için ayrı bir şans olduğunu düşünüyorum. Hocamızın da genç oyunculara ne kadar değer verdiğini biliyorum. Kamp boyunca bu şansı en iyi şekilde değerlendirip, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Öncelikli hedefimiz, bu sezon 4. yıldızı inşallah takacak olan takımda yer almak. Sonrasında takımda daha fazla süre almak istiyorum" diye konuştu.
Emre Can Coşkun, Semih Kaya’yı örnek aldığını ve onun yolunda ilerlemek istediğini anlattı.

Emre Tosun ise bu seviyeye gelmesinde katkıları bulunan antrenörlere teşekkür ederek, "Kamp güzel geçiyor. İnşallah daha da güzel geçer. Semih, Burak, Selçuk Ağabey, herkes çok yardımcı oluyor. Onlardan daha çok şey öğreneceğiz inşallah. Umarım bu sezon 4. yıldızı takarız" ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu, hedefinin Galatasaray’da A takımda oynamak ve burada kalıcı olmak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAZ