MENÜ

Bunun adı tek kelimeyle skandal!

Beşiktaş taraftarı transfer bekliyor, yönetim ise her geçen gün yeni bir krizle gündeme geliyor. Siyah-Beyazlılar'da bu kez tüm camiayı şok eden bir gelişme yaşandı.

Bunun adı tek kelimeyle skandal!

Beşiktaş’ta tuhaf işler oluyor. Birçok yıldızını çeşitli sebeplerle kaybeden, ardından yeni arayışlara giren ve ikinci kamp dönemi başlamasına rağmen günlerdir hiçbir somut adım atamayan Siyah-Beyazlı yönetim, skandal niteliğinde bir icraatta bulundu. Son olarak Kasımpaşa forması giyen ve sezonun bitmesiyle serbest kalan Yalçın Ayhan’ın önceki gün sürpriz şekilde İngiltere kampına katılması gündemi değiştirdi.

Mutluluk pozları!

Yönetici Mete Vardar, Yalçın Ayhan ile birlikte objektiflere mutluluk pozları verirken, sosyal medyada ise büyük isyan çoktan başlamıştı. Siyah-Beyazlı taraftarların büyük tepki gösterdiği tabloya Başkan Fikret Orman da kayıtsız kalamadı. Yalçın Ayhan transferini ikinci kez askıya alan (!) Orman, asıl sürprizden habersizdi! Çünkü bu kısa flört süresinde yöneticilerinden Deniz Atalay, deneyimli oyuncuyla mukavele imzalamıştı.

Bilic de şaşırdı

Başkan Orman, ekibinden bu işin bir an önce ve sessizce çözülmesini isterken, Yalçın Ayhan da genel direktör Önder Özen tarafından takımın idmanlarına yönlendirildi. Ancak skandalda böylece bir cephe daha açılmış oldu. Tüm bu gelişmelerden habersiz olan teknik direktör Bilic, Yalçın Ayhan’ın antrenmanlara katılmasına karşı çıktı. İngiltere’de hayatının en ilginç transfer gelişmesini yaşayan savunmacı da apar topar Türkiye’ye dönme kararı aldı. Tabii ki imza attığı sözleşmedeki şartları da talep ederek.

Taşlar yerinden oynayacak

Bu durum da kısa sürede Başkan Orman’ın kulağına gitti. Başkan, durumun sorumlulularına öfke saçarken, futbol direktörü Önder Özen de gece geç saatlerde İstanbul’a dönüş yaptı. Her ne kadar, “Aile ve özel işler için dönüyorum” dese de Özen’in istifa ettiği, başkan ve bazı yöneticilerin bu konuyu masaya yatıracağı öğrenildi. Sonuç itibariyle gerçekleşmeyen Yalçın Ayhan transferinin Beşiktaş’ta büyük taşları yerinden oynatacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İmza şartları belirsiz

Yalçın Ayhan ile imzalanan sözleşmede ne gibi şartların olduğu, oyuncunun bu mukavele sebebiyle Kara Kartal’dan ne kadar tazminat talep edebileceği de tamamen belirsiz. Hatırlanacağı gibi daha önce de Başkan Fikret Orman, Sven Goran Eriksson ile ön anlaşma yapmış, sonrasında mukavele iptal edilince deneyimli hocaya hiç çalışmadığı halde hatırı sayılır bir tazminat ödenmişti.

"İlk defa başıma geldi"
Siyah-Beyazlılar’da yaşanan krizin ardından Yalçın Ayhan açıklama yaptı. 32 yaşındaki futbolcu, “Bu yaşananlar Beşiktaş gibi büyük bir camiaya yakışmadı. Ben kampa kendi kafama göre gelmedim. Onlardan aldığım davet üzerine Beşiktaşlı futbolcular ile birlikte geldim. Bu yaşananlara gerçekten hiç bir anlam veremiyorum. Şu an çok şaşırmış durumdayım. Futbol hayatımda ilk defa böyle bir olay ile karşılaşıyorum. Bu yaşananlara inanmak gerçekten zor. Neler olduğunu ben de anlayamadım. Menajerim ile görüştükten sonra gerekli değerlendirmeyi yapacağım” diye konuştu.
"Mahkemede hesaplaşacağız"
Beşiktaş’ta transferi yılan hikayesine dönen Yalçın Ayhan’ın menaceri Haluk Canatar açıklamalarda bulundu. Haluk Canatar, Beşiktaş Transfer Komitesi eski Başkanı Deniz Atalay ve Sportif Direktör Önder Özen ile bir ay önce bir araya gelerek bu transferi görüştüklerini ve resmi imzayı attıklarını söyledi. Bu imzanın Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilecek resmi imza olduğunu, maddi ve manevi yükümlülükler içerdiğini açıklayan Canatar, UEFA, FIFA ve yerel mahkemeler nezdinde gerekli bütün davaları açacaklarını bildirdi. Canatar: “Beşiktaş gibi bir kulübün bu tarz bir transfer kaosunu yaratmasına akıl sır ermiyor. Yalçın Ayhan’ın şerefini ve kişiliğini yerle bir edenlerle her türlü mahkemede hesaplaşacağız.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ