MENÜ

Tekerlekli sandalyede hedef dünya şampiyonluğu

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Can Aksu, Dünya Şampiyonası'na sıkı hazırlandıklarını belirterek, "Çok iyi bir kadroya sahibiz, hedefimiz şampiyonluk" dedi.

Tekerlekli sandalyede hedef dünya şampiyonluğu

Aksu, AA muhabirine Türkiye’nin tekerlekli sandalye basketbolunda dünyada söz sahibi olduğunu söyledi.

Güney Kore’de yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılacaklarını belirten Aksu, "Ülkemizde artık bu spora ilgi çok büyük. Çok iyi bir ligimiz var. Ligimizde gerçekten çok iyi takımlar bulunuyor. Bu durum milli takıma da yansıyor. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olmuş takıma sahibiz" diye konuştu.

Incheon kentinde 5-15 Temmuz’da yapılacak şampiyona için İstanbul’da 2 Temmuz’a kadar kamp yapacaklarını belirten Aksu, milli takımda aile havası oluştuğunu anlattı.

"Dünya Şampiyonası’na sıkı hazırlanıyoruz. Çok iyi bir kadroya sahibiz, hedefimiz şampiyonluk" diyen Aksu, şöyle devam etti:

"Çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Başarılı hazırlık maçları yaptık. Oyucularımız birbirlerini tanıyor ve uyum sorunu yaşamıyorlar. Türkiye engelli sporunda ilerleyen yıllarda hem daha çok taraftar toplayacak hemde daha çok başarılara imza atacak. Basketbol takımı olarak bunu şampiyonada göstermek istiyoruz."

"Takımda moraller iyi"


Kamp döneminde takımdaki morallerin yerinde olduğunu ve oyuncuların öz güvenlerinin üst düzeye çıktığını ifade eden Aksu, "Şampiyonada iddialı olmak mutluluk verici. Teknik heyetinden oyuncularına ve diğer görevlilerine kadar bunu sağlayan ekibe teşekkür ediyorum. Çok değerli isimlerle bu çatı altında çalışmak bana huzur veriyor. Gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Kardemir Karabükspor’un da antrenörü olduğunu hatırlatan Aksu, "Geçtiğimiz sezon iyi performans sergileyerek, ligi Galatasaray ve Beşiktaş RMK Marine’in ardından üçüncü tamamlamayı başardık. Avrupa Kupaları’nda mücadele edeceğiz. Milli takıma da oyuncu verdik. Kentimizde başarı geldikçe bu spora da ilgi artıyor. İyi günler bizi bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ