MENÜ

'Yarım kalan işimi bitireceğim'

Cim Bom'dan aldığı teklifi Shakhtar'ın patronu ile paylaşan Lucescu'nun, “İş arkadaşı değil, dostuz. O yüzden samimi olacağım... Türkiye'de yarım kalan bir işim var ve bunu bitirmek istiyorum” diyerek Ahmedov'dan olumlu yanıt aldığı ortaya çıktı

'Yarım kalan işimi bitireceğim'

Ne zaman Lucescu’nun adı Türkiye’de gündeme gelse hep aynı sorun ortaya çıkıyordu: Shakhtar’ın dolar milyarderi patronu Ahmedov... Bu isim sadece çok güçlü bağlantıları olduğu için değil, Rumen hocayla kurduğu dostluk sebebiyle de transferlerin önünde engeldi. Ancak bu kez Cim Bom’un Mancini ile yollarını resmen ayırdıktan sonra ve sezonun başında Luce’nin kapısını çalması durumu değiştirdi. Rumen hocanın Ahmedov ile yaptığı ayrılık görüşmesinin detaylarına FANATİK ulaştı.

‘Buranın tadı kaçtı’

Buna göre 69 yaşındaki teknik adamın dostu olarak gördüğü başkanına, “Yıllardır iş arkadaşı değil, dostuz. Bu yüzden samimi olmam gerekir. Şampiyonluk yaşadık, UEFA Kupası aldık ama geldiğimiz nokta çok karanlık. Oyuncular dönmüyor, ülkede spor, futbol atmosferi kalmadı. Hepsi bir kenara faal olarak çalışabileceğim 3-5 yılım var ve Galatasaray benim için özel bir kulüp. Ayrıca orada yarım kalmış bir işim var ve tamamlamak istiyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Bu sözler Ahmedov’u ikna etmeye yetti, Ukraynalı dolar milyarderi dostu olan hocasına teşekkür ederek izin verdi.

Serdar Dinçbaylı

Yarım kalan işi ne?

Lucescu, yarım kalan işinden bahsederken aslında 2002 yılını işaret ediyor. Çünkü şampiyon yaptığı Galatasaray takımında Başkan Özhan Canaydın kendisi ile yolları ayırmış, Sarı-Kırmızılılar’ı Fatih Terim’e teslim etmişti. Çok mütevazı bütçelerle zafer kazanan Rumen hocanın bu duruma çok içerlediği biliniyor. Aynı Lucescu, Cim Bom’dan ayrıldıktan sonraki sezon, 100. yılında Beşiktaş’a gidip Kara Kartal’ı şampiyon yapmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ