MENÜ

Yeşil sahaların dışında pistlerde de "es"iyor

Yeşil sahalardaki mücadelesi, Türk futboluna tribün kültürünü getirmesi ve Bando Es-Es ile anılan Eskişehirspor, 2008 yılında kurulan ralli takımı ile otomobil sporlarında da boy gösteriyor.

Yeşil sahaların dışında pistlerde de "es"iyor

Eskişehirspor Ralli Takımı pilotu Hakan Uçucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce takım olarak hiçbir sponsor olmadan da yarıştıklarını belirterek, 2007 yılında sevdalısı olduğu Eskişehirspor’u futbol dışında da tanıtmak için kolları sıvadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Eskişehirspor adına yarışmak için dönemin kulüp başkanı Halil Ünal’dan izin aldıklarını ifade eden Uçucu, şöyle konuştu:
"Eskişehirspor’un adıyla ralli takımı kurduk. Yaklaşık 8 yıldır elimizden geldiğince Eskişehirspor adına bütün yarışlara katılmaya çalışıyoruz. Eskişehirspor her zaman ilkleri başarmış bir takım. Tribün kültürü, Bando Es-Es gibi ilkleri yaptık. Bir spor takımı adına yarışan ilk ralli takımı Eskişehirspor’un içinden doğdu. Bu da bizi mutlu ediyor. Yarışmalara, Eskişehirspor forması giyip, takımın şapkasını takarak hazırlanıyorum."

Uçucu, özellikle sosyal medyada kendilerine olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ralli etaplarında da destek beklediklerini anlatan Uçucu, "Etaplarda siyah-kırmızılı Eskişehirspor bayrağını görmek bizde çok farklı ve güzel hisler yaratıyor. Es-Es taraftarlarını ralli etaplarında da görmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Uçucu, Eskişehirspor’un Galatasaray ile yaptığı Ziraat Türkiye Kupası finalini için Konya’ya İskoçya’dan gelip siyah-kırmızılı takımı destekleyen St. Johnstone Futbol Takımı’nın taraftarları için İskoç ekibinin armasını da araçlarına yapıştırdıklarını sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZ