MENÜ

Boks Federasyonu'na bilirkişiden kötü haber!

21.10.2012 tarihinde yapılan Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu ile ilgili olarak 3 Profesörden oluşan bilirkişi heyeti kararını verdi.

Boks Federasyonu'na bilirkişiden kötü haber!

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce atanan bilirkişi heyeti, 111 üyenin seçimde oy kullanma haklarının olmasına rağmen, federasyon tarafından olağan genel kurula çağrılmadığını ve 5 üyenin de oy kullanma hakkının olmadığını tespit etti.

SEÇİM SÜRECİ NASIL YAŞANDI


Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulunda iki aday başkanlık için yarışmıştı. Eyüp Gözgeç ve Başkanlığa aday olan Fuat Alpaslan arasında geçen Olağan Genel Kurul öncesinde, Alpaslan delege seçiminde federasyonun usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Mahkemeye başvurmuştu. Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi bu müracaatı kabul ederek Olağan Genel Kurul için iptal kararı vererek yapılması halinde ise seçime tebbir kararı konulmasını istedi. Dönemin Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, mahkemenin tedbir kararında yetkisiz olduğu gerekçesiyle konuyu Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu başkanlığına dilekçe ile iletti.

TAHKİM KURULU MAHKEMENİN KARARINI TANIMADI VE OLAĞAN GENEL KURULU YAPIN DEDİ

Ancak Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker, Mahkemenin kararını tanımayarak seçimin yapılmaması kararını verdi ve olağan genel kurul yapıldı. 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tedbir kararını ise araya giren Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri engelledi. Başkan Adayı Fuat Alpaslan'a tedbir koymayın genel kurul yapılsın dendi ve Federasyon başkanlığını Eyüp Gözgeç (128-102) oyla kazanarak tekrar başkan seçildi.

5 DELEGE OLAĞAN GENEL KURULUN USÜLSÜZ OLDUĞU GEREKÇESİYLE TEKRAR MAHKEMEYE GİTTİ

Yaşanan seçim sürecinden sonra 5 ayrı kulüp delegesi tekrar Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanlığına dilekçe verdi.

Eski Ana statüye göre yapılan Olağan Genel Kurulun yeni Ana statü üzerinden yapılması gerektiği ve delegelerin bir çoğunun oy hakkı olmasına rağmen bu haklarının ellerinden alındığına dair verilen dilekçenin ardından, 11. Asliye Hukuk Mahkemesi eski dosya ve yeni itirazı tek dosyada birleştirdi. 11. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanlığı konu ile ilgili olarak Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden 3 bilirkişi atadı. Mahkeme tarafından atanan Gazi Üniversitesi Hukukçuları Prof. Dr. Murat Sezginer, Cemal Oğuz ve İlhan Üzülmez raporlarını tamamladı ve mahkemeye sundular.

11. Aliye Hukuk Mahkemesine verilen bilirkişi raporunda şu bilgilere yer verildi:

1-Genel Kurula çağrılması gereken 111 delegenin kongreye çağrılmadığı
2-Delegerden 5 tanesinin oy hakkı olmamasına rağmen federasyon tarafından kongreye çağırıldığı
3-Bu sonuçla, toplam 116 delegenin seçim sonuçlarını etkileyeceği
4-Bu sebeple, davacıların genel kurulun iptalini talep etmekle haklı olduğu sonucuna varılmıştır
11. Asliye Hukuk Mahkemesi Bakanlığı bilirkişi raporu üzerine davanın görüşüleceği ve kesin kararın verileceği 28 Mayıs 2014 tarihine kadar, Boks Federasyonu başkanlığına itiraz hakkı ve süresi verdi. Mahkeme bilirkişi raporunu ve itirazları inceleyerek 28 Mayıs tarihinde karar verecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ