MENÜ

Gol silahı Oumar Niasse

350 bin Euro'luk ücretiyle Süper Lig'in en az kazanan forveti, Akhisar'da Gekas'ı aratmadı, 17 maçta 8 gol attı. 23 yaşındaki oyuncuyla Antalya'da konuştuk, ilginç hikayesine şahit olduk. Sonko'yu dinlemiş, Türkiye'ye gelmiş. Bir Türk kızıyla evlenmek istiyor, “3 çocuğum olsun” diyor. Liverpool'un yıldızı Suarez'i çok beğeniyor, ancak farkına dikkat çekiyor: Ben onun gibi kendimi yere atmam

Gol silahı Oumar Niasse

Oumar Niasse... Akhisar’ın yeni kralı, Gekas’ın pabucunu dama atan adam. Hocaları ona ‘kral’ diye takılıyor ama genç forvet, “Daha durun o kadar kolay değil kral olmak” diyor. Gerçekten ilginç bir transfer hikayesi var Oumar Niasse’nin. İsmini ilk duyduğumuzda, ‘Denemeyle alınmış, Süper Lig’de de olur mu bu iş’ dedik. Ama birkaç yıl öncesine dönersek çok canlı bir örnek vardı ortada: Emenike... Biliyorsunuz; Nijeryalı Ankara’da kulüp kulüp dolaşıp denendi, kimisi beğendi. Kimisi, ‘Yabancı kontenjanım dolu’ dedi. Karabük kaptı, turnayı gözünden vurdu. Oumar Niasse’nin de bir sezon önce adı yine Akhisar’la geçmiş fakat anlaşma sağlanamamıştı. “Kısmet bugüneymiş” diyor genç golcü. Hemşehrisi İbrahima Sonko daha önce teklif etmiş ama, “Bir kere de şansımı Fransa’da deneyeyim” demiş her Afrikalı futbolcu gibi. Çok konuşkan ve samimi bir kişilik. Biz sorduk, o anlattı. Buyrun Oumar Niasse röpartajına:

‘Senegal’de futbol lüks’


“Senegal’de 5 erkek 2 kız kardeşten oluşan müslüman bir ailenin çocuğuyum. Abim Azerbaycan’da futbol oynuyor, ben de Türkiye’de. Senegal’de futbolcu olmak kolay bir iş değil. Eğer zengin değilsen ‘lüks’ olarak bakılır. Çünkü yapmak zorunda olduğun bir sürü iş arasında gidip futbola zaman ayıramazsın. Futbola 18 yaşında Senegal’de başladım. Ouakam F.C.’de oynadım, ilk profesyonelliğim bu kulüpte oldu. Taraftarlar çok çılgındı. Hoşgörülü değillerdi. Ben de o nedenle baskı altında kendimi zorladım ve seviyemi yukarılara taşımaya çalıştım. Ouakam’daki hoşgörüsüzlük benim bulunduğum şartlara daha kolay uymamı sağladı. 2. yılımda Senegal şampiyonu olduk ve ligin en iyi ikinci oyuncusu seçildim, 21 gol attım.”

‘Simsarları değil Sonko’yu dinledim’


“Futbol simsarlarınca bilinen bir oyuncuydum. U21’de 25 maçta, 6 gol attım. Milli takımda kanat oynadım, o yüzden gol sayım düşüktü. Bu performansla Norveç’e 6 ay kiralık olarak gittim. Ancak kasık sakatlığı yaşadım orada. Ve bana sözleşme önermediler. Avrupa’yı gördükten sonra Senegal’de oynamak zordu. Sonrasında İbrahima Sonko beni aradı. Önce benimle St. Etienne ilgilendi. Orada beğendiler, ancak sözleşme şartları çok kötüydü. Tekrar geri döndüm. Bu arada Sonko, Akhisar için hep güzel şeyler söylüyordu. Senegal’de yarım sezonda 13 gol attım ve lig bitince yine Sonko çağırdı. Fransa’dan, Brest teklif getirdi ama ikinci defa aynı ülkeyi düşünmedim. Sonko’nun bana güvenmesi önemliydi. Denemeye çıktım, sonrasında da anlaştım.”

‘Suarez gibi kendimi atmam’

“İdolüm pek yok ama Eskişehir’deki Kamara çok yakın arkadaşım. Dünyada idolüm Ronaldo tabii ki. O bir fenomen. Şu anda benim için en iyi forvet ise Liverpool’dan Suarez. Sahada bazen onun yaptıklarını düşünüyorum, onun gibi oynamaya çalışıyorum. Suarez futbolun dışında; oyun içinde rakibini aldatması, düşmesi ve çeşitli atraksiyonlarıyla kendisini diğerlerinden öne çıkarıyor. Müthiş bir oyuncu ama tasvip etmediğim tarafları var. Ben kolay kolay yere kendimi atmam, çok dürüst oynarım.”

‘Yorulmak da ne!’


“Senegal’de bir hocam vardı küçükken, ‘Sen yorulduysan karşındaki stoper de yorulmuştur. O nedenle sen gücünü artır ve ortaya çıkar’ derdi. Bu dakikalar da genelde oyunun son bölümleridir. Ben koşmaktan yılmam, enerjim çok yüksek. Bana göre en büyük artılarımdan biri bu özelliğim.”

Niasse’yle soru cevap


-Duygusal olduğun söyleniyor. Kasımpaşa maçında penaltı kaçırınca moralin bozuldu.

“Orada takılıp kalmam. Ama kendimi sorguluyorum, ‘Niye yapamadım’ diye. Daima üstüne koymak istiyorum. Belki de yarım sezonda Süper Lig’de bu kadar mesafe katetmemin sebebi bu olsa gerek; kabullenmemek.”

-Türkiye’de en beğendiğin savunmacı?

"Bursasporlu Serdar Aziz. Gerçekten iyi bir oyuncu ve çok dürüst oynuyor, beni en zorlayan oyuncu. Ama Kasımpaşalı Donk da çok kaliteli."

-İbrahima Sonko iyi stoper değil mi (gülerek)?

“Onu söylersem, arkadaşım olduğu için, ‘torpil yaptı’ dersiniz."

-Süper Lig’de en iyi kaleci?

“Trabzonsporlu Onur. Müthiş bir kaleci gerçekten.”

-Süper Lig’de en beğendiğin futbolcu?

“Ben Emre Belözoğlu’na hayranım. Onun oyun stili çok güzel. Beraber oynamak isterdim.”

-Akhisar’da en beğendiğin futbolcu?

“Bilal ağabey çok klas bir oyuncu gerçekten.”

-Hangi ligde oynamak isterdin?

“İngiltere ya da Almanya’da oynamak isterim.”

-Hayran olduğun kulüp?

“Tabii ki Liverpool.”

-Türkiye ve yemekler?

“Ülke de yemekler de çok güzel. Aslında bu yemekleri yapan bir Türk kızıyla evlenmek isterim. 3 tane de çocuğum olsun.”

Tunç Kayacı

Haberin Devamı

NIASSE'NİN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ