MENÜ

Burak'ta flaş gelişme

Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun, bu sabah apar topar Roma'ya gitti. Tulun, Burak için teklifi 15 milyon euro'ya çıkaran Lazio'lu yöneticilerle görüşecek.

Burak'ta flaş gelişme

Aslan'ın golcüsünün transferi için en ciddi adım atıldı. Burak'ı kadrosuna katmak için Sarı-Kırmızılılar'a daha önce 9 milyon euro bonservis bedeli teklif eden Lazio, ücret az bulunduğu için geri çevrilmişti. İtalyan temsilcisi, rakamı 15 milyon euro'ya çıkardı ve Burak transferindeki ısrarını gösterdi.

Haberin Devamı

Gitmek istiyor

Galatasaray'ın kazandığı şampiyonlukta çok büyük katkısı bulunan, Süper Lig'de son 3 sezonun en fazla gol atan futbolcusu olma unvanına sahip milli oyuncu Burak'ın da transfere sıcak baktığı öğrenildi. Fenerbahçe'yle oynanan Süper Kupa finalinde forma giymeyen ve gerginliği yüzünden okunan Burak, Fatih Terim'le arasının iyi olmadığını düşündüğü için gitmek istediğini yöneticilere bildirdi. Yabancı sınırlaması sebebiyle elindeki kaliteli yerlileri takımda tutmak istediği bilinen Teknik Direktör Fatih Terim ve yöneticilerinse Burak'ın bu sözleri karşısında çaresiz kaldığı ve Lazio ile temasların hızlandırılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın talimatıyla sabah saatlerinde İtalya'nın başkentine ulaşan Sportif Direktör Bülent Tulun, mavi-beyazlı kulübün tahsis ettiği bir araçla, Lazio Başkanı Claudio Lottito'nun villasına gitti. Görüşmeye, Lazio Sportif Direktörü İgli Tare ve kulübün genel sekreteri Armando Calveri ile Galatasaray camiasına yakınlığıyla bilinen Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil de katıldı.

Haberin Devamı


Yüksek kapılar adındaki Villa San Sebastiano'da gerçekleştirilen buluşma yaklaşık 1 saat sürdü. Taraflar daha sonra ayrı ayrı araçlarla öğlen yemeği yemek üzere villadan ayrılırken, kendilerini bekleyen gazetecilere herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Bülent Tulun'un, büyükelçinin makam aracıyla villayı terk ettiği görüldü.

Görüşmelerin öğleden sonra da süreceği belirtildi.

Roma'ya varışının hemen ardından "lazialita" internet sitesine özel konuşan Bülent Tulun, "Bu, Lazio yönetimiyle ilk resmi buluşmamız olacak. Burak konusunda Lazio ile aramızdaki sorun sadece ücret. Doğru bir teklif gelirse Burak Galatasaray'ı bırakabilir" demişti.

Dörtte biri Trabzonspor'a

Burak Yılmaz'ın transferinin gerçekleşmesi durumunda, Galatasaray'a ödenecek bonservis bedelinin dörtte birini Trabzonspor alacak. Karadeniz temsilcisinin Burak'ı satma koşulları arasında 'sonraki transfer için bonservis ücretinin dörtte birini alma' koşulu bulunuyordu.

Haberin Devamı

Serdar Dinçbaylı





YORUM YAZ