MENÜ

İkinci maçında madalya aldı

17. Akdeniz Oyunları'nda eskrimde kadınlar flöre kategorisinde bronz madalya kazanan İrem Karamete, büyükler kategorisinde katıldığı ikinci maçında bronz madalya kazandığını bildirdi.

İkinci maçında madalya aldı

Karamete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce ailesinin tavsiyesiyle eskrimle ilgilenmeye başladığını söyledi.
Bugüne kadar çok sayıda madalya kazandığını ifade eden Karamete, Akdeniz Oyunları’nda elde ettiği madalyanın kendisi için daha anlamlı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

İki ay öncesine kadar küçükler kategorisinde mücadele ettiğini hatırlatan Karamete, "2 ay önce küçüklerdeki zamanımı doldurup büyükler kategorisine geçtim. Doğal olarak iki kategori arasındaki rakiplerin gücü ve tecrübesi çok farklı. 2 ay gibi kısa zamanda Akdeniz Oyunları’na hazırlandım. Daha ikinci maçımda bronz madalya aldım. Bu da benim için çok önemli ve anlamlı" diye konuştu.

Akdeniz Oyunları’nda kısa zamanda madalya kazanmasıyla geleceğe dair umutlarının arttığını anlatan Karamete, artık kendisini daha güçlü hissettiğini, bir anlamda kendisine olan güveninin büyükler kategorisinde tazelendiğini kaydetti.

Karamete, her sporcu gibi kendisinin de olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini belirterek, şöyle devam etti:
"Olimpiyat elbetteki benim hayallerimi süslüyor. Ama açık konuşmak gerekirse 2016 olimpiyatlarından çok fazla umutlu değilim. Çünkü o zamana kadar yeterince tecrübe kazanabileceğimi düşünmüyorum. Ama 2020 Olimpiyatları İstanbul’da yapılırsa, buradan madalya alabileceğime inanıyorum. Bu konuda da Türk sporuna söz veriyorum."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ