MENÜ

Ne yaptın Oscar

Olimpiyata katılan ilk ampute atleti olan Oscar Pistorius filmlere senaryo olacak bir olayla dünya gündemine oturdu. Güney Afrikalı sporcu, 'Sevgililer Günü' için kendisine sürpriz yapmak isteyen kız arkadaşını, evine giren hırsız zannederek öldürdü.

Ne yaptın Oscar

Tüm dünya onu, ‘Bacakları olmayan en hızlı adam’ olarak tanımıştı... Doğuştan bacakları olmasa da protezleriyle o kadar engelli aşmıştı ki, Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun engellemelerine rağmen hukuk mücadelesini kazanıp, önce Dünya Şampiyonası’nda ardından da 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda yarışan ilk ‘engelli olmayan’ sporcu olmayı başarmıştı. Herkes tarafından takdir edilen ve piste çıktığında ayakta alkışlanan Güney Afrikalı ampute atletin başarısı bununla sınırlı değildi... Paralimpikte 100 ve 200 metrede dünya rekorlarını elinde bulunduran Pistorius, son paralimpik oyunlarında da 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanmıştı. Spor kariyerinde sınır tanımayan ‘Blake Runner’ lakaplı atletinin hayatı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde karıştığı silahlı saldırıyla değişti.

9 milimetrelik tabanca


Filmlere senaryo olacak olayda, kendisine sürpriz yapmak için evine giren kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı vurarak öldüren 26 yaşındaki atlet Oscar Pistorius, cinayet suçlamasından dolayı gözaltına alındı. Güney Afrika polisi ölüm nedeniyle ilgili henüz geniş bir açıklama yapmazken, Pistorius’un, polis tarafından 48 saat sorgulandıktan sonra mahkemeye çıkacağı bildirildi. Bu arada olay yerinde 9 milimetrelik tabanca bulunduğu, birkaç kez ateş edilen Steenkamp’ın kolundan ve başından vurularak olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Son mesajı aşk doluydu

Pistorius’un kız arkadaşı Reev Steenkamp, hayatını kaybetmeden önce kendisine ait sosyal paylaşım sitesi twitter’daki sayfasına, 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili olarak, “Aşkınız için yarın bohçanızda neyiniz var” diye yazdı. Eski bir model olan 30 yaşındaki Steenkamp, bu mesaj sonrası ise erkek arkadaşının kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybetti.

Hırsızlardan çok korkuyordu

Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius, 2011 yılında İngiliz gazetesi Daily Mail’e verdiği röportajda ülkesindeki suç oranının yüksek olmasına dikkat çekmiş ve ev hırsızlarından çok korktuğunu belirtmişti. Yaşadığı yerde sadece geçen sene 7 bin suç olayının yaşandığını vurgulayan atlet, “İnsanlar evlerini korumak için silah taşıyorlar. Bu durum korkutucu” demişti.

Mahkeme bugün gerçekleşecek

Güney Afrika polisinin Oscar Pistorius ’un kefaletle çıkışına izin vermemesinin ardından, 26 yaşındaki atletin bu sabah Pretoria’ya geleceği ve hakimle yüzleşeceği öğrenildi. Cinayetten yargılanan Pistorius’un sorgusuna önümüzdeki 24 saat boyunca devam edileceği bildirildi. Polisin raporunda, kurbanın vücudunda 4 kurşun yarasının bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ