MENÜ

Ferguson'dan Umut'a mermi benzetmesi

İngilizce'de 'mermi' anlamına gelen 'bullet' kelimesinin okunuşundan yola çıkan Sir Alex Ferguson, “Galatasaray'ı çok iyi analiz ettik. Mesela forvette Umut Bulut var. Bir golcü için çok iyi bir isim” dedi

Ferguson'dan Umut'a mermi benzetmesi

Dile kolay, tam 26 yıldır Manchester United’ın başında o var. Ne İngiltere’de ne de Avrupa’da kazanmadık kupa bırakmadı, ama doymak nedir bilmiyor. Elinden geçen her jenerasyon dünya futbolunda söz sahibi olurken, o hep daha iyisini hedefledi. İngilizler’in ‘Sir’ unvanı verdiği İskoç teknik adam Alex Ferguson, bu kez Galatasaray’ı devirmenin planları içinde. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkamadıkları için, bu sezon işi sıkı tutuyorlar.

‘Birçok video izledik’

Dünkü basın toplantısında da bu konuya vurgu yapan Ferguson, “En güçlü takımla sahaya çıkıp, en iyi performansı ortaya koymak zorundayız. Son dönemde savunmadaki sakatlıklar bize sorun yaşatıyor” dedi. Türk takımlarına karşı oynamanın zorluğundan bahseden tecrübeli hoca, Galatasaray hakkında birçok video izlediklerini belirterek, “Tanıdığımız birkaç oyuncu var. Eboue ile Elmander’i Premier Lig’den biliyoruz. Orta sahada Selçuk İnan ve Melo gibi kaliteli oyuncular oynuyor. Forvette de Umut Bulut var. Bir golcü için çok iyi bir isim” ifadesini kullandı (Bulut sözcüğünün Ada’daki okunuşu, İngilizce’deki ‘bullet’ yani ‘mermi’ kelimesini çağrıştıyor).

‘Cehennemi unutamadık’

Ferguson’la birlikte basın toplantısına katılan Meksikalı golcü Javier Hernandez (Chicharito), kazanmaktan başka çareleri olmadığını belirtirken, 93-94 sezonunda geldiği İstanbul’u hâlâ unutamayan Giggs ise “O zaman 19 yaşındaydım. Uçaktan indiğimizde ‘cehenneme hoş geldiniz’ pankartları vardı. Taraftarlar otele kadar geldiler, sürekli oda telefonlarını arayıp bizi uyutmuyorlardı” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ