MENÜ

Emre ve Yobo'dan basın toplantısı

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, dün oynanan Trabzonspor maçının ardından Bordo-Mavili oyuncu Zokora'nın yaptığı açıklamalar üzerine, takım arkadaşı Yobo'yla birlikte basın toplantısı düzenledi. Emre, "İçimde en ufak ırkçılık varsa, Allah kalbimi yerinden çıkarsın" dedi.

Emre ve Yobo'dan basın toplantısı

ÇOK SES GETİRECEK O BASIN TOPLANTISI

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Emre Belözoğlu, Trabzonsporlu Zokora'nın kendisi tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldığı iddiası üzerine gazetecilerin karşısına geçti. Takım arkadaşı Yobo'yla birlikte konuşan Emre, ırkçılığı kesinlikle kabul etmediğini ve söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Tecrübeli oyuncu, ırkçılığın Türk geleneklerinde yeri olmadığını ve Türkiye'de bu tip olaylarla hiç karşılaşılmadığını belirttiği açıklamasında, "Maç içinde karşılıklı kötü sözler söylenmiş olabilir. Ancak Zokora'nın söylediğimi iddia ettiği sözleri kabul etmiyorum. Sarf ettiğim sözler, onun söyledikleriyle aynı değildi" diye konuştu.

Zokora'nın söylediğini iddia ettiği sözlerin herhangi bir görüntüsünün de olmadığını ifade eden Emre Belözoğlu, "Zokora'nın açıklamalarını art niyetli buluyorum. Sahanın içerisinde birbirimize kötü sözler söyledik. Ancak maç sonunda sarılarak ayrıldık. Böyle iddialar öne sürmesi art niyetli" dedi.

Haberin Devamı

Yobo: Irkçılık olsa gelmezdim

Emre'nin ardından söz olan Joseph Yobo, Emre'nin ırkçılığı benimsemiş olma ihtimaline inanmadığını belirttiği konuşmasında "Emre, benim 1,5 senedir takım arkadaşım. Onunla İngiltere'de de karşılıklı oynamıştık. Hatta orada da benzeri bir durum yaşanmıştı ve Emre aklanmıştı. Zaten Türkiye'de ırkçılığa dair en küçük bir şey sezseydim buraya gelmezdim. Emre'nin ırkçı ifadelerde bulunacağına inanmıyorum" sözlerini sarf etti.

YORUM YAZ