MENÜ

Fener'in son hedefi: Yasin Öztekin

Ara transfer döneminde kadroya takviye yapacak olan Kanarya, Gençlerbirliği'nin başarılı kanat oyuncusu Yasin için nabız yokluyor.

Fener'in son hedefi: Yasin Öztekin

İŞTE YASİN ÖZTEKİN'İN GOLLERİ

Haberin Devamı

Hücum hattında, özellikle son haftalarda oldukça düşük bir performans sergileyen Fenerbahçe, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarına hız verdi. Sarı-Lacivertliler’in, Mehmet Topuz’un yokluğunda sağ kanatta istediği verimi alamaması nedeniyle, Başkent ekibinin formasını giyen Yasin için harekete geçtiği bildirildi. Orta sahanın sağı ve solunda oynayabilen Yasin’in transferiyle, Aykut Kocaman’nın alternatiflerinin çoğaltılması hesaplanırken, yabancı kontenjanı konusunda da sıkıntı yaşanmayacak olması takım için büyük bir avantaj olarak görülüyor. Yasin, Gençlerbirliği İdari Menaceri Mustafa Kaplan tarafından geçen sezon devre arasında Borussia Dortmund A2 takımından para ödenmeden transfer edilmişti. 3 yıl içinde bu futbolcunun satılması halinde anlaşma gereği Alman kulübüne bonservis bedelinin yüzde 30’u ödenecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş da devrede

Bu arada Yasin’i kadrosuna katmak adına Beşiktaş’ın da devrede olduğu ileri sürüldü. Geçtiğimiz yıllarda Mehmet Topuz’un transferinde karşı karşı gelen iki büyük takımın, Gençlerbirliği’nin başarılı kanat oyuncusu Yasin için yeniden büyük bir yarışa girebileceğinin de altı çizildi.

Yasin Öztekin kimdir?

Yaş: 24
Boy: 1,74
Pozisyon: Orta saha (sağ kanat)
Oynadığı Takımlar: Borisia Dortmund U17, Borisia Dortmund U19, Gençlerbirliği

İlhan Güler

MİNİ YORUM

Eksiği yok, fazlası var

Gençlerbirliği oyuncuları geçen sezonun ilk yarısında birbiri ardına sakatlanmaya başlayınca, sahaya çıkartılacak 11 oyuncu bile zor denkleştiriliyordu. Takımın o dönem yardımcı antrenörü olan Mustafa Kaplan, oyuncu bakmak için ara transfer döneminde, apar topar Almanya’ya gönderildi. Daha önce de izlediği Yasin Öztekin için Borussia Dortmund ile temasa geçen Kaplan, hayatının en kolay transferini yaptı. Çünkü, 24 yaşındaki Yasin için kulübü bonservis istememişti ve “başka bir kulübe satılırsa yüzde 30’u bize yeter” demişti. Yasin Öztekin, sakatların sayısı çok fazla olduğu için, ayağının tozuyla geldiği Ankara’da Malatyaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında ilk kez forma giydi ve 2 gol attı. Futbolu dikine oynayan Yasin, asıl mevkiisi sağ kanat olmasına karşın solda da iş yapıyor. Mustafa Kaplan, Yasin için şöyle diyor: “Almanya’da yetişmesine rağmen, Türk kültürü ile yaşıyor. Ailesi yılın yarısını Türkiye ’de geçiriyor. Çok terbiyeli. Geçen sene bir Türk kızı ile evlendi. Mazbut bir hayat yaşıyor. Bana göre, her takımda oynayabilecek yetenekte. Eksiği yok, fazlası var.”

Haberin Devamı

Besim Güçtenkorkmaz

YORUM YAZ